Τα “φαγαν” όλα τα τομάρια!!! Χαμός με την οικονομική διαχείριση της διοίκησης της ΕΡΤ – Τρώνε με χρυσά κουτάλια από όπου μπορούν όταν ο λαός δεν μπορεί να βάλει καύσιμα στο αυτοκίνητο

Εξηγήσεις ζητούν 31 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ σχετικά με την οικονομική διαχείριση της διοίκησης της ΕΡΤ, καλώντας τον υφυπουργό παρά τω πρωθυπουργώ και κυβερνητικό εκπρόσωπο, Γιάννη Οικονόμου να απαντήσει ποια είναι η ακριβής οικονομική κατάσταση της ΕΡΤ και ζητώντας παράλληλα δώσει εξηγήσεις αναφορικά με το αν για το 2023 προβλέπεται πλεόνασμα ή έλλειμμα, συνυπολογιζόμενου του μερίσματος αλλά και όποιου άλλου ποσού που αποδίδει η ΕΡΤ στον Κρατικό Προϋπολογισμό.

Επιπλέον αναφερόμενοι στις περικοπές των θέσεων των μουσικών της Συμφωνικής Ορχήστρας της ΕΡΤ, οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ κάνουν λόγο και για αποφάσεις, στο πλαίσιο «εξορθολογισμού του κόστους λειτουργίας της εταιρείας» αναφορικά με τα εξωτερικά συνεργεία που χρησιμοποιεί η ΕΡΤ.


«Ζητάμε επίσης να κατατεθούν συγκεκριμένα και αναλυτικά στοιχεία που να καταδεικνύουν:

Πόσοι ακριβώς είναι οι εργαζόμενοι στην ΕΡΤ και σε ποιους τομείς εργάζονται (συμπεριλαμβανομένων των συμβασιούχων καθώς και των εργαζομένων μέσω εταιρειών διάθεσης προσωπικού).
Ποιο είναι το ακριβές ποσό που έχει δεσμεύσει η Διοίκηση της ΕΡΤ από τα επόμενα έτη και σε τι δαπάνες αφορά.
Πόσες είναι οι μικτές και εξωτερικές παραγωγές και ποιο είναι το ακριβές ποσό που δαπανά η ΕΡΤ σε αυτές. Αντιστοίχως, πόσες είναι οι εσωτερικές παραγωγές της ΕΡΤ και ποιο είναι το κόστος τους», σημειώνουν οι ίδιοι.

Απάντηση