“Νυχτερίδες και αράχνες” στο Τατόι: Η Μενδώνη παράτησε το κτήμα σαν “σταύλο” και τρέχει τελευταία στιγμή να το συμμαζέψει!!!

Αν η Ιστορία αποτελεί τη ραχοκοκαλιά τού σήμερα, τότε η χώρα μας πάσχει. Από τα μήκη και πλάτη του κόσμου, γαλαζοαίματοι, πολιτειακοί και πολιτικοί παράγοντες είναι έτοιμοι να πουν το τελευταίο «αντίο» στον τέως βασιλιά Κωνσταντίνο. Δεν ισχύει όμως το ίδιο και για την ελληνική κυβέρνηση, η οποία τρέχει με μπαλώματα και δουλειές του ποδαριού να σώσει οτιδήποτε αν σώζεται από το βασιλικό κτήμα στο Τατόι.

Το… σουλούπωμα

Χθες, σε μια απέλπιδα προσπάθεια να αποφευχθεί το διεθνές ξεβράκωμα της χώρας, η κυβέρνηση έτρεξε να σουλουπώσει το διαλυμένο και εγκαταλειμμένο Τατόι. Οι εικόνες που είδαν το φως της δημοσιότητας, με τους τάφους των βασιλιάδων να είναι πλημμυρισμένοι στα χώματα, τα δέντρα στον χώρο να παραμένουν καμμένα, και τα δρομάκια του άλλοτε βασιλικού κτήματος να είναι γεμάτοι σκουπίδια, καμένα καλώδια της ΔΕΗ και πεταμένα δέντρα, μιλούν από μόνες τους!

άτοι σκουπίδια, καμένα καλώδια της ΔΕΗ και πεταμένα δέντρα, μιλούν από μόνες τους!

Η Λίνα Μενδώνη, η οποία υποτίθεται πως είχε αναλάβει να «τρέξει» το σχέδιο αναμόρφωσης του Τατοΐου, ήταν χθες και προχθές εκεί, παριστάνοντας πως επιτηρεί τα έργα και στέλνοντας μήνυμα κυβερνητικού ενδιαφέροντος. Ομως η στάση της είναι βαθιά υποκριτική, όπως υποκριτική είναι και η στάση συνολικά της κυβέρνησης, η οποία έχει αφήσει στην τύχη του το Τατόι.Οι εργασίες που άρχισαν εσπευσμένα το πρωί της Τετάρτης είχαν ως πρώτο στόχο να αποφευχθεί ένα «θερμό επεισόδιο» κατά τη διάρκεια της επίσκεψης της βασιλικής οικογένειας. Αλλωστε, οι συγγενείς του τέως βασιλιά έφτασαν λίγο μετά τις 11 χθες το πρωί στο Τατόι. Στους βασιλικούς τάφους βρέθηκαν η σύζυγος του τέως βασιλιά, Αννα Μαρία, ο γιος του Νικόλαος και η σύζυγός του Τατιάνα, οι αδερφές του Ειρήνη και Σοφία, και ο μικρός του γιος Φίλιππος με τη σύζυγό του Νίνα Φλορ. Ολοι τους ντυμένοι στα μαύρα περπάτησαν στο σημείο, με τη βασίλισσα Σοφία να είναι εμφανώς συγκινημένη.

Επόμενος στόχος είναι να αποφευχθεί η διεθνής ξεφτίλα, καθώς τη Δευτέρα, την ημέρα της κηδείας του τέως βασιλιά, στη χώρα μας αναμένεται να φθάσει, εκτός από τον βασιλιά και τη βασίλισσα της Ισπανίας, Φελίπε και Λετίθια, αντίστοιχα, και οι κόρες της Σοφίας, πριγκίπισσες Ελενα και Κριστίνα, ενώ, φυσικά, η βασίλισσα Σοφία της Ισπανίας βρίσκεται στη χώρα μας από την περασμένη εβδομάδα. Επίσης, θα έρθουν στην Αθήνα εκπρόσωποι του θρόνου της Δανίας, καθώς η σύζυγος του τέως βασιλιά, Αννα Μαρία, είναι αδερφή της βασίλισσας Μαργαρίτας.

Απάντηση