Ρεσιτάλ ψέματος από την επίτροπο Υγείας Στέλλα Κυριακίδου: “Η έλλειψη φαρμάκων είναι παγκόσμιο φαινόμενο, να προχωρήσουν οι πολίτες στην ενισχυτική δόση για να σωθούν”

Νέο πακέτο προτάσεων νομοθετικών αλλαγών και νέα φαρμακευτική στρατηγική με στόχο την προσβασιμότητα και την επάρκεια φαρμάκων αναμένεται να παρουσιάσει η Κομισιόν τους επόμενους δύο μήνες, τόνισε η επίτροπος Υγείας και Ασφάλειας Τροφίμων, Στέλλα Κυριακίδου, μιλώντας στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων της ΕΡΤ.

Επίσης, ανέφερε ότι απάντησε σήμερα στην επιστολή του υπουργού Υγείας, Θάνου Πλεύρη, υπογραμμίζοντας ότι η ΕΕ βρίσκεται στο πλευρό της Ελλάδας και άλλων χωρών που το«Το πρόβλημα της έλλειψης των φαρμάκων δεν αποτελεί μόνο ευρωπαϊκό πρόβλημα. Να σας πω ότι αντιμετωπίζεται και σε άλλες χώρες, ιδιαίτερα αυτή την εποχή.

Συγκεκριμένα, αντιπυρετικά και αντιβιοτικά και στις Ηνωμένες Πολιτείες και στον Καναδά και στο Ηνωμένο Βασίλειο. Έχω βεβαίως λάβει την επιστολή του φίλου υπουργού κ. Πλεύρη. Την έχω ήδη απαντήσει. Σήμερα βρισκόμαστε δίπλα στην Ελλάδα και στα άλλα κράτη μέλη που αντιμετωπίζουν προβλήματα ελλείψεων φαρμάκων. Σε επίπεδο Ευρωπαϊκής Ένωσης έχουμε ένα κοινό σύστημα παρακολούθησης των ελλείψεων των φαρμάκων και τρόπο αντιμετώπισης τους. (…) Μιλούμε για ένα πακέτο νομοθετικών νομοθετικών ρυθμίσεων. Υπάρχει μια συγκεκριμένη φαρμακευτική στρατηγική και η οποία αναμένω ότι θα είναι έτοιμη να την παρουσιάσουμε, μέσα στους επόμενους δύο μήνες».

Σε σχέση με τον κορ-ωνοϊό, η κ. Κυριακίδου υπογράμμισε ότι η ΕΕ βρίσκεται σε επιφυλακή και ότι η πανδημία δεν έχει λήξει. «Πρέπει να είμαστε προετοιμασμένοι για πιθανή έξαρση» σημείωσε η Ευρωπαία επίτροπος και ανέφερε ότι η εικόνα της Κίνας δεν είναι ξεκάθαρη, τονίζοντας ότι πρέπει να υπάρχει αποφασιστικότητα και συντονισμός των κρατών-μελών.

«Η διαφάνεια είναι σημαντική και δεν μπορώ να αποκλείσω αύξηση περιστατικών» σημείωσε η κ. Κυριακίδου.

Τέλος, τόνισε ότι ο εμβολι-ασμός και τα εμβόλ-ια παραμένουν η ασπίδα μας και ζήτησε από όλους τους πολίτες να προχωρήσουν σε ενισχυτική δόση, διότι όπως πρόσθεσε «δεν μπορούμε να προβλέψουμε πώς θα εξελιχθεί η επιδημιολογική εικόνα στα κράτη-μέλη».

One thought on “Ρεσιτάλ ψέματος από την επίτροπο Υγείας Στέλλα Κυριακίδου: “Η έλλειψη φαρμάκων είναι παγκόσμιο φαινόμενο, να προχωρήσουν οι πολίτες στην ενισχυτική δόση για να σωθούν”

  1. ΕΠΙΤΡΟΠΟΣ ΕΜΒΟΛΙΩΝ H ΣΥΖΥΓΟΣ ΚΑΙ Ο ΣΥΖΥΓΟΣ ΕΛΕΓΧΕΤΑΙ ΓΙΑ 4 ΕΚΑΤ…. “ΔΑΝΕΙΟ” ΑΠΟ ΚΥΠΡΙΑΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ. ΚΟΛΛΗΤΗ ΤΗΣ ΝΤΟΡΑΣ Η ΚΥΡΙΑ – ΣΚΑΝΔΑΛΟ ΠΟΥ ΑΠΟΚΡΥΠΤΕΤΑΙ ΕΧΕΙ ΚΑΝΕΙ ΑΝΩ ΚΑΤΩ ΤΗΝ Ε.Ε.

    https://www.makeleio.gr/%CE%B5%CE%BE%CF%89%CF%86%CF%85%CE%BB%CE%BB%CE%BF/%CE%95%CE%A0%CE%99%CE%A4%CE%A1%CE%9F%CE%A0%CE%9F%CE%A3-%CE%95%CE%9C%CE%92%CE%9F%CE%9B%CE%99%CE%A9%CE%9D-%CE%9F-%CE%A3%CE%A5%CE%96%CE%A5%CE%93%CE%9F%CE%A3-%CE%9A%CE%91%CE%99-%CE%97-%CE%99%CE%94%CE%99/

Απάντηση