Σειρά από δημοσιεύματα, κάνουν λόγο για συζητήσεις των παιδιών του, με εκπροσώπους της Πολιτείας ώστε να ταφεί με τιμές αρχηγού κράτους στη Μητρόπολη της Αθήνας. Όπως επισημαίνουν κύκλοι από το περιβάλλον του άλλοτε μονάρχη, αν δεν καταφέρει να βγει νικητής από τη μάχη που δίνει, θα πρέπει να γίνει κηδεία δημοσία δαπάνη με τιμές αρχηγού κράτους, αφού όπως τονίζουν ο Κωνσταντίνος υπήρξε στο παρελθόν, ο πρώτος πολίτης της χώρας.

Οι γιοι του Κωνσταντίνου, Παύλος και Νικόλαος, διεκδικούν η κηδεία να τελεστεί με τιμές αρχηγού κράτους, που σημαίνει να προηγηθεί λαϊκό προσκύνημα και όλα όσα προβλέπει το συγκεκριμένο τελετουργικό. Επιμένει, μάλιστα, ότι δικαιούνται κηδεία δημοσία δαπάνη και με τιμές αρχηγού κράτους, καθώς υπήρξε αρχηγός του ελληνικού κράτους.

Όπως αναφέρουν δημοσιεύματα οι δύο γιοί του προσπαθούν να διευθετήσουν μία σειρά από νομικές εκκρεμότητες και για τον λόγο αυτόν έχουν απευθυνθεί σε μεγάλο δικηγορικό γραφείο του κέντρου των Αθηνών, προκειμένου να ενημερωθούν και να αναζητήσουν τρόπους υπέρβασης των νομικών εκκρεμοτήτων που αφορούν την τελετή της κηδείας του άλλοτε μονάρχη.

Σε ό,τι αφορά τον τόπο ταφής πάντως, το ζήτημα φαίνεται να μην αποτελεί ιδιαίτερο πρόβλημα, αφού η μητέρα του Φρειδερίκη ετάφη στο Τατόϊ και μάλιστα σε εποχές πολύ πιο φορτισμένες από τη σημερινή.

Πάντως, το γεγονός ότι ο Κωνσταντίνος έχει υπάρξει αρχηγός του ελληνικού κράτους, δεν αναιρεί το ότι ο ίδιος πλέον δε διαθέτει ελληνική υπηκοότητα, πέρα από δανέζικο διαβατήριο χρονολογίας του 1983.

Την «καυτή πατάτα» φαίνεται πως έχει αναλάβει να διαχειριστεί για λογαριασμό του μεγάρου Μαξίμου, ο υπουργός Επικρατείας Γιώργος Γεραπετρίτης.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ