Χαμός στα νοσοκομεία της χώρας!!! Παραιτούνται δεκάδες γιατροί… Τα διαλύει όλα η κυβέρνηση Μητσοτάκη

Η πρόσφατη παραίτηση, με την επιστολή-κόλαφο, της διευθύντριας της Παθολογικής Κλινικής του νοσοκομείου Ρεθύμνου προκάλεσε κύμα αντιδράσεων. Αντίστοιχα, ανησυχία υπάρχει στους κατοίκους της Κέρκυρας για την αποδυνάμωση του νοσοκομείου, καθώς με τις συνταξιοδοτήσεις και αποχωρήσεις λόγω εξάντλησης των γιατρών, μειώνεται δραματικά το προσωπικό. Μάλιστα, συγκλήθηκε σύσκεψη με τους βουλευτές του νησιού, τις δημοτικές αρχές και την Περιφερειάρχη για το θέμα.

Η Ομοσπονδία Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδας (ΟΕΝΓΕ) εκφράζει την αμέριστη συμπαράσταση στις μαζικές κινητοποιήσεις φορέων – συλλογικοτήτων και κατοίκων στην Κέρκυρα και στο Ρέθυμνο, που γίνονται με πρωτοβουλία των εκεί Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών, με αίτημα να σταματήσει αμέσως η υποστελέχωση, υπο-χρηματοδότηση και κακοδιοίκηση των νοσοκομείων. Τόσο στο νοσοκομείο Κέρκυρας όσο και στο νοσοκομείο Ρεθύμνου, υπάρχει νέο κύμα παραιτήσεων και αποχωρήσεων γιατρών που δεν αντέχουν άλλο την επιστημονική απαξίωση, την εφημεριακή και εργασιακή εξόντωση, την απαράδεκτη αυταρχική συμπεριφορά των διοικήσεων, τονίζει η Ομοσπονδία.

«H σωματική, πνευματική και ψυχολογική εξάντληση των γιατρών αλλά και των άλλων υγειονομικών είναι η φυσική εξέλιξη του διαχρονικού εγκλήματος της υποχρηματοδότησης και της υποστελέχωσης των δημόσιων νοσοκομείων, που έχει τη σφραγίδα όλων των προηγούμενων κυβερνήσεων. Είναι η φυσική εξέλιξη της συνειδητής εγκατάλειψης από την κυβέρνηση της ΝΔ πολλών περιφερειακών νοσοκομείων για να έρθει σαν “ώριμο φρούτο” το οριστικό κλείσιμό τους ώστε να απομείνουν ελάχιστα δημόσια νοσοκομεία – κόμβοι. Το κυβερνητικό σχέδιο να απομείνει μόνο ένα νοσοκομείο-κόμβος σε κάθε περιοχή (να φύγει το πολυδύναμο γιατί δημιουργεί την εντύπωση της αναβάθμισης), το είχε ανακοινώσει ήδη από το καλοκαίρι του 2021 ο ίδιος ο Πρωθυπουργός στην Κρήτη. Καλούμε την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Υγείας να μην κρύβεται πίσω από τις ευθύνες διοικητών, τους οποίους άλλωστε η ίδια η κυβέρνηση έχει διορίσει και να αναλάβει επιτέλους τις δικές της ευθύνες» αναφέρει η ΟΕΝΓΕ.

Απάντηση