Χαμός σε όλη την Ελλάδα με το πραξικόπημα τον Ντογιάκου!!! Στα κάγκελα εισαγγελείς δικαστικοί και απλοί πολίτες που παρακολουθούν με ανοιχτό το στόμα τη χούντα του Μητσοτάκη

«Καταπέλτης» ήταν ξανά ο καθηγητής Δημοσίου Δικαίου και Κοινωνικής Διοίκησης του Παντείου Πανεπιστημίου, Ξενοφών Κοντιάδης, μετά την εξόφθαλμα προκλητική γνωμοδότηση του εισαγγελέα του Αρείου Πάγου, Ισίδωρου Ντογιάκου με την οποία επιχειρεί να μπλοκάρει τις προσπάθειες της ΑΔΑΕ για την αποκάλυψη του σκανδάλου των υποκλοπών, και το «τσουνάμι» δημοσιευμάτων που εκθέτουν ανεπανόρθωτα τον πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη.

Σε τηλεοπτική του εμφάνιση του Open ο Ξενοφών Κοντιάδης το πρωί της Τετάρτης στηλιτεύει την απόφαση του Ισίδωρου Ντογιάκου ξεκαθαρίζοντας ευθύς εξ’αρχής: «Έχει δύο προβλήματα αυτή η γνωμοδότηση. Έχει δημοσιευτεί αναρμοδίως. Δεν έχει αρμοδιότητα ο εισαγγελέας του Αρείου Πάγου να ορίζει και να οριοθετεί τις αρμοδιότητες μίας Ανεξάρτητης Αρχής. Είναι έξω από τον ρόλο του. Όπως είναι και έξω από τον ρόλο και των άλλων εξουσιών να ασκούν προληπτικό έλεγχο στο έργο ανεξάρτητων αρχών και να τους υπαγορεύουν τι μπορούν και τι δεν μπορούν να κάνουν. Αυτό είναι το πρώτο πρόβλημα».

Και συνέχισε: «Είναι έξω από κάθε λογική να μπαίνει ο εισαγγελέας του Αρείου Πάγου και να λέει σε μία Ανεξάρτητη Αρχή “αυτό μπορείς να κάνεις”, “αυτό δεν μπορείς να το κάνεις” και “αν το κάνεις θα έχεις ποινικές κυρώσεις”. Αυτό είναι αδιανόητο. Αν δεχτούμε πως είχε την αρμοδιότητα να εκφράσει τη γνώμη του για τις αρμοδιότητες μίας ανεξάρτητης Αρχής συνταγματικά κατοχυρωμένης, ο τρόπος με τον οποίο ερμηνεύει την ισχύουσα νομοθεσία και το σύνταγμα είναι απολύτως εσφαλμένος και προκύπτει από μία σειρά από λογικά σφάλματα τα οποία μπορώ να σας εξηγήσω».

Πρόσθεσε επίσης: «Δεν υπάρχει δική μου ερμηνεία. Το λέει σαφέστατα ο νόμος στο άρθρο 6 του νόμου 3115 του 2003 δεν άλλαξε με τον νέο νόμο. Αυτό το άρθρο 6 προβλέπει την ελεγκτική αρμοδιότητας της ΑΔΑΕ. Προβλέπει πως έχει την αρμοδιότητα να εποπτεύει τις μεγάλες εταιρείες που είναι πάροχοι κινητής τηλεφωνίας για την τήρηση προστασίας του απορρήτου. Αυτό που κάνει ο εισαγγελέας είναι το εξής σφάλμα. Λέει: “με τον νέο νόμο δεν μπορεί να γίνεται γνωστοποίηση των ενδιαφερόμενων αν έχουν ή δεν έχουν παρακολουθηθεί παρά μόνο από μία τριμελή επιτροπή (που συμμετέχει ως μέλος και ο πρόεδρος της ΑΔΑΕ) και μετά την πάροδο τριών ετών. Ανεξάρτητα από το πώς μπορούμε να σχολιάσουμε αυτή τη νέα διάταξη, αυτό δεν έχει καμία σχέση με το κατά πόσο η ΑΔΑΕ μπορεί να εποπτεύσει τις εταιρείες παρόχους και κατά πόσο εφαρμόζουν ή παραβιάζουν τη νομοθεσία».

«Γιατί δεν μπορεί να ρωτήσει για πρόσωπα; Ποιο είναι το πρόβλημα; Πώς θα κάνει από εκεί και πέρα ο έλεγχος και αν τηρούνται τα μέτρα προστασίας του απορρήτου από τις εταιρείες -παρόχους;» διερωτήθηκε.

Απάντηση