Σε 36χρονο με μηχανική υποστήριξη δόθηκε η καρδιά του 22χρονου ποδοσφαιριστή από την Πάτρα

O 22χρονος ποδοσφαιριστής από την Πάτρα, Δημήτρης Σκόνδρας, ο οποίος κατέληξε στο στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο της πόλης, θα κάνει δώρο ζωής σε έναν 36χρονο ο οποίος ζούσε μέχρι σήμερα με μηχανική υποστήριξη.

Η μεταμόσχευση της καρδιάς του 22χρονου Δημήτρη στον 36χρονο λήπτη θα γίνει στο Ωνάσειο μετά την αφαίρεσή της μετά από ειδική χειρουργική επέμβαση το πρωί της Τετάρτης (11/1).

Σύμφωνα με πληροφορίες το ήπαρ του 22χρονου θα λάβει ασθενής στο Ιπποκράτειο Θεσσαλονίκης, οι νεφροί θα δοθούν σε ασθενείς στο Λαϊκό και οι κερατοειδείς χιτώνες στο Οφθαλμιατρείο Αθηνών.

Υπενθυμίζεται πως ο νεαρός ερασιτέχνης ποδοσφαιριστής κατέρρευσε το περασμένο Σάββατο, ενώ εργαζόταν στην επιχείρηση του πατέρα του που διατηρεί στην Πάτρα και μεταφέρθηκε αμέσως στο νοσοκομείο με εκτεταμένη εγκεφαλική αιμορραγία όπου και διασωληνώθηκε και δυστυχώς δεν τα κατάφερε με τους γονείς του να αποφασίζουν να προχωρήσουν σε δωρέα οργάνων.

Όπως είπε η Διευθύντρια της ΜΕΘ του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Φωτεινή Φλίγκου υπήρχε μια παθολογία στον εγκέφαλο εκ γενετής την οποία δεν μπορούσε να αντιληφθεί ο άτυχος νέος, δεν είχε δώσει ενδείξεις και παρόλο που το παιδί ήταν αθλητής και θα μπορούσε σε αυξημένες πιέσεις να δώσει μερικά συμπτώματα, δυστυχώς δεν έδωσε.

Απάντηση