Καμία διαφορά στην ακρίβεια με τις εκπτώσεις!!! Μόνο για τα μάτια του καταναλωτών γράφουν οι βιτρίνες την ένδειξη – Δεν μπορεί να πάρει ανάσα ο Έλληνας από τις αυξημένες τιμές

Εκπτώσεις …για τα μάτια και όχι για τις σχεδόν άδειες τσέπες των καταναλωτών έχουν αναρτήσει τα εμπορικά καταστήματα αφού η πλειοψηφία κινείται στο 50% και σε κάποιες εξαιρέσεις το ποσοστό ανέρχεται στο 70% σε επιλεγμένα προϊόντα.

Οι καταναλωτές νιώθουν ότι η αγορά δεν προσφέρει ακόμη ευκαιρίες ενώ ανέμεναν με το …καλημέρα των Χειμερινών εκπτώσεων οι ποσοστιαίες εκπτώσεις να ξεκινούσαν άνω του 70% και να έφταναν ακόμη και στο 90%.

Να σημειωθεί ότι το Υπουργείο Ανάπτυξης και Επενδύσεων και ο υπουργός Άδωνις Γεωργιάδης ικανοποίησε ένα πάγιο αίτημα των εμπόρων για την κατάργηση των ενδιάμεσων εκπτώσεων έτσι ώστε οι καταναλωτές να απολαμβάνουν μεγαλύτερα ποσοστά εκπτώσεων τη Χειμερινή και την Καλοκαιρινή με περίοδο διάρκειας σχεδόν δύο μηνών.

Η κατάργηση των ενδιάμεσων εκπτώσεων ήταν σε διεκδίκηση από τον εμπορικό κόσμο για περισσότερα από 10 χρόνια, ο οποίος το έβαζε ως θέμα στον εκάστοτε υπουργό με το επιχείρημα ότι την περίοδο των κανονικής περιόδου οι καταναλωτές θα έβλεπαν σημαντικές εκπτώσεις στην ένδυση και υπόδηση.
Όμως η αγορά είναι πιο … δυνατή από τις αποφάσεις των υπουργών και βάζει τους δικούς της κανόνες. Οι σχετικά μικρές εκπτώσεις καλύπτουν την αξία του ΦΠΑ 24%.
Ένα προϊόν που έκανε 124 ευρώ η τιμή του διαμορφώνεται στα 100 ευρώ.
Την πρώτη μέρα των εκπτώσεων οι μειώσεις δεν φτάνουν στο 24% σε επώνυμα προϊόντα.

Οι καταστηματάρχες λένε ότι ένα ποσοστό των εκπτώσεων σε επώνυμα γίνονται με τη σύμφωνη γνώμη της εισαγωγικής εταιρείας που προμηθεύει τα καταστήματα με τα ανάλογα προϊόντα.
Ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Αθηνών κ Σταύρος Καφούνης θεωρεί ότι για πρώτη ημέρα εφαρμογής των Χειμερινών εκπτώσεων οι εκπτώσεις είναι σε καλά επίπεδα, οι οποίες όσο περνάει ο καιρός και πλησιάζουμε προς τη λήξη τα ποσοστά θα κινούνται ανοδικά τα οποία πιθανόν να ξεπεράσουν το 70%.

Απάντηση