Τα διέλυσαν όλα οι προδότες: Αφήνουν χωρίς ΜΕΘ Παίδων Θράκη Ήπειρο και Θεσσαλία!!! Βρίσκονται σε κίνδυνο χιλιάδες ζωές παιδιών

Το εκρηκτικό κοκτέιλ της γρίπης, των ιώσεων και του κορ-ονοϊού έχει σημάνει συναγερμό στις υγειονομικές Αρχές. Κι αυτό γιατί τα προβλήματα που υπάρχουν στα παιδιατρικά νοσοκομεία είναι τεράστια, αφού κάθε μέρα τουλάχιστον 150 παιδιά προσέρχονται στα εξωτερικά ιατρεία, προκειμένου να εξεταστούν από εφημερεύοντες ιατρούς.

Ένα από τα προβλήματα που, σύμφωνα με το MEGA, αντιμετωπίζουν τα παιδιατρικά νοσοκομεία είναι οι κλίνες ΜΕΘ. Συγκεκριμένα, σε όλη την Ελλάδα υπάρχουν μόνο 55 κλίνες ΜΕΘ σε νοσοκομεία Παίδων, από τις οποίες οι 32 είναι στην Αττική και οι 23 στην περιφέρεια.

Ειδικότερα, στην περιφέρεια υπάρχουν 10 ΜΕΘ στο Ιπποκράτειο νοσοκομείο, 6 ΜΕΘ στο ΠΑΓΝΗ, 7 ΜΕΘ στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείου του Ρίου, ενώ δεν υπάρχει καμία κλίνη ΜΕΘ σε Ήπειρο, Θεσσαλία και Θράκη.

Στην Αττική υπάρχουν 11 ΜΕΘ Παίδων στο νοσοκομείο Αγλαΐα Κυριακού, 9 ΜΕΘ στο νοσοκομείο Αγία Σοφία, 6 ΜΕΘ στο Παίδων Πεντέλης και 6 ΜΕΘ στο Αττικό Νοσοκομείο.

Απάντηση