Φαγοπότια δίχως τέλος!!! Ο Έλληνας που ψάχνει στα σκουπίδια πλήρωσε 700.000 για να κάνουν ταξίδια οι “αδερφές” ψυχές Μενδώνη – Παναγιωταρέα!!! Ταξίδια σε πολυτελή ξενοδοχεία και μπουφέ χιλιάδων ευρώ για τις δύο τσ@τσόγριες

Τουλάχιστον 705.439 ευρώ από τα χρήματα του Ελληνα φορολογούμενου πολίτη έχει ξοδέψει η υπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού Λίνα Μενδώνη προκειμένου να κάνει ταξιδάκια τόσο στο εσωτερικό της χώρας όσο και στο εξωτερικό, από το 2019, οπότε ανέλαβε τη θέση της. Το ποσό είναι ασύλληπτο όχι μόνο για τις δυνατότητες του μέσου πολίτη, αλλά ακόμη και γι’ αυτές επιτυχημένων επιχειρηματιών.

Στα ταξίδια αυτά απολαμβάνει, φυσικά, την παρέα στενού κύκλου των συνεργατών της, στον οποίο σχεδόν πάντα συμπεριλαμβάνεται και η ειδική σύμβουλός της για θέματα επικοινωνίας Αννα Παναγιωταρέα, η οποία προβάλλεται ως αμισθί σύμβουλος. Αξίζει, ωστόσο, να επισημάνει κανείς πως τα χρήματα που ξοδεύονται από το δημόσιο ταμείο για να συνοδεύει η κυρία Παναγιωταρέα την υπουργό είναι σημαντικά, ενώ λαμβάνει πάντα και ημερήσια αποζημίωση ύψους 100 ευρώ.

Σποραδικά δημοσιεύματα το τελευταίο διάστημα έχουν αναφερθεί σε κάποια από τα κόστη των ταξιδιών της υπουργού. Ωστόσο, το συνολικό μέγεθος του ταξιδιωτικού οργασμού στον οποίο έχει επιδοθεί δεν έχει παρουσιαστεί ποτέ. Αυτό ακριβώς αποκαλύπτει σήμερα η «κυριακάτικη δημοκρατία».

Η κυρία Μενδώνη φαίνεται πως αναφωνεί διαρκώς «La vita è bella (σ.σ.: η ζωή είναι ωραία), χρησιμοποιώντας δημόσια χρήματα για μετακινήσεις των οποίων οι στόχοι πολλές φορές είναι από αόριστοι μέχρι εντελώς ανώφελοι. Επιπλέον, όπως τουλάχιστον προκύπτει από τις ημερομηνίες, η υπουργός από τις εκλογές του 2019 και μετά δεν πρέπει να έχει περάσει ιδιαιτέρως την πόρτα του υπουργείου της.

Το πλέον εξωφρενικό, δε, είναι πως από το 2020 μέχρι σήμερα η κυρία Μενδώνη δεσμεύει σταθερά κάθε χρόνο και τελικά σπαταλά πολλές δεκάδες χιλιάδες ευρώ για αρκετούς μήνες του χρόνου, για να επισκεφτεί με κάποιους συνεργάτες της όλες τις περιφέρειες της χώρας προκειμένου να μελετήσουν δήθεν την εξέλιξη των προγραμμάτων ΕΣΠΑ και να επιθεωρήσουν αρχαιολογικούς χώρους. Μάλιστα, γι’ αυτά τα ποσά δεν αναλύονται οι δαπάνες, απλά καταγράφεται το συνολικό ποσό ανά μήνα και αόριστα οι προορισμοί. Πραγματικά απίστευτο (!)

Και ειδικά, σε ό,τι αφορά τα έργα ΕΣΠΑ, η αλήθεια είναι πως:

Υπάρχει στο ΥΠΟΑ ειδική υπηρεσία, η Επιτελική Δομή ΕΣΠΑ, που είναι αρμόδια.
Τα περισσότερα από αυτά τα περιφερειακά προγράμματα που τρέχουν και αφορούν τον πολιτισμό αποτελούν έργα και υποέργα με χρηματοδότηση από πόρους των περιφερειών κι όχι αμιγώς του υπουργείου.
Παράλληλα με την κυρία Μενδώνη, ταξιδεύει γι’ αυτό το θέμα και ο γενικός γραμματέας Πολιτισμού.

Τα περισσότερα έργα ΕΣΠΑ που άρχισαν να τρέχουν μετά τις εκλογές του 2019 έχουν μηδενική έως αστεία απορρόφηση, ενώ δεν έχουν ολοκληρωθεί ούτε εκείνα τα οποία παρέλαβε η κυρία Μενδώνη. Επομένως, ο λόγος για τον οποίο έχει σπαταλήσει εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ παραμένει αδιευκρίνιστος.

Αξίζει να επισημανθεί και το πληρωμένο ταξίδι της κυρίας Μενδώνη στο Κατάρ. Ας κάνουμε παρέα τον γύρο της Ελλάδας και του κόσμου, έτσι όπως δεν θα τον ζήσουμε ποτέ εμείς, αλλά τον έζησε η υπουργός μας μέσα σε 3,5 χρόνια με τα λεφτά μας!

Απάντηση