Τα χει χαμένα ο μοσχαροκέφαλος Οικονόμου: Καμία απάντηση για τις “γαλάζιες ακρίδες” και ήξεις αφήξεις για τα γλυπτά του Παρθενώνα… Οι άνθρωποι είναι οι μεγαλύτεροι παπατζήδες που πέρασαν ποτέ

Χωρίς να δώσει σαφείς απαντήσεις και ρίχνοντας το… μπαλάκι των κατηγοριών στον ΣΥΡΙΖΑ, ο Γιάννης Οικονόμου ουσιαστικά «κάλυψε» τα «γαλάζια» στελέχη που… πρωταγωνιστούν στις αποκαλύψεις για τη διασπάθιση δημοσίου χρήματος μέσω απευθείας αναθέσεων.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος σε ερώτηση σχετικά με το αίτημα και την ερώτηση του ΣΥΡΙΖΑ περί διαγραφής στελέχους της ΝΔ για απευθείας αναθέσεις (σ.σ. ο Ανδρέας Κουτούπης το νέο όνομα – συντονιστής της Γραμματείας Στρατηγικού Σχεδιασμού και Επικοινωνίας της ΝΔ), απάντησε πως η κυβέρνηση… έχει αποδείξει ότι πορεύεται με σύμμαχο τη «διαφάνεια» και τη «νομιμότητα»!

«Όσο απόλυτοι είμαστε σε αυτό, άλλο τόσο απόλυτοι είμαστε στο ότι δεν υιοθετούμε τη σκανδαλολογία, ατεκμηρίωτες καταγγελίες και προσπάθεια δημιουργίας αχταρμά με πραγματικά ή ανύπαρκτα γεγονότα. Η κυβέρνηση πορεύεται με βάση τη νομιμότητα, τους κανόνες, τους θεσμούς και τη διαφάνεια», είπε χαρακτηριστικά.

Σε επόμενη ερώτηση γιατί η κυβέρνηση δεν έχει πάρει πρωτοβουλία για ακύρωση των πράξεων που εμπλέκεται ο Θέμης Χειμάρας και να δίνεται έτσι σήμα σε επιχειρηματίες ενόψει εκλογών να παραβιάσουν το ασυμβίβαστο, ο κ. Οικονόμου απάντησε ότι περιμένει απάντηση από τον…ΣΥΡΙΖΑ:

«Ακόμα περιμένω απάντηση από το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης για το ζήτημα των δύο υπουργών του που είχαν υποπέσει σε αυτά τα ασυμβίβαστα. Πολιτικά βέβαια κρίθηκαν αλλά υπάρχει ηθικό ζήτημα. Παίρνανε δουλειές από το δημόσιο και δεν έχει γίνει κάποιο σχόλιο. Περιμένουμε».

Στη συνέχεια, ο Γιάννης Οικονόμου ρωτήθηκε στην ενημέρωση των πολιτικών συντακτών για το θέμα των Γλυπτών του Παρθενώνα, αλλά οι απαντήσεις του ήταν γενικόλογες και μάλλον δεν έπεισαν κανέναν πως… δεν έχει κάποιο λάκκο η φάβα.

«Τελικός στόχος είναι να επιστρέψουν, να επανενωθούν τα γλυπτά του Παρθενώνα στο Μουσείο της Ακρόπολης. Αν η προσπάθεια ευοδωθεί θα πρόκειται για τεράστια εθνική επιτυχία. Ορισμένοι να μη στέκονται αμήχανοι. Οι επιτυχίες είναι της πατρίδας ανεξάρτητα από το ποιος είναι στην κυβέρνηση.

Η κυβέρνηση εργάζεται για αυτή τη μεγάλη επιτυχία. Στον ΣΥΡΙΖΑ καλό είναι να περιορίσουν την αμηχανία και τις ανεξήγητες αντιδράσεις του. Η πολιτική μας δεν αναγνωρίζει στο Βρετανικό Μουσείο κανένα δικαίωμα ιδιοκτησίας, νομής και κατοχής», είπε αρχικά.

Απαντώντας σε όσους κατηγορούν την Κυβέρνηση ότι εργαλειοποιεί το θέμα ο κ. Οικονόμου δήλωσε γενικόλογα: «Επιδιώκουμε το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα για την πατρίδα, για τον Πολιτισμό μας. Η διαδικασία και η διαπραγμάτευση είναι σε εξέλιξη. Ποτέ η κυβέρνηση δεν έχει αρνηθεί την ενημέρωση. Πρέπει να μείνουμε προσηλωμένοι στο αποτέλεσμα ακολουθώντας τη βέλτιστη τακτική».

Απάντηση