Η μεγάλη νίκη του Τζόκοβιτς!!! Δεν λύγισε και τους “γονάτισε”… Τα παίρνει πίσω τα μέτρα για τα τουρνουά τένις η Αυστραλία μετά την τεράστια απώλεια εσόδων που είχε με τον αποκλεισμό του Σέρβου πρωταθλητή

Στροφή 180°, κάνει η Αυστραλία σχετικά με τα υγειονομικά πρωτόκολλα και τον Co-vid-19.

Πριν ένα χρόνο είχε ακολουθήσει σκληρή πολιτική για ένα άθλημα που τις αποφέρει τεράστια κέρδη, το Australian Open.

Στις αρχές του 2022, ο υπουργός Μετανάστευσης της Αυστραλίας Άλεξ Χοκ είχε χρησιμοποιήσει την προσωπική του εξουσία για να ακυρώσει τη βίζα του Νόβακ Τζόκοβιτς, επιβεβαιώνοντας και με αυτό τον τρόπο ότι η Αυστραλία βλέπει τους ανεμβολ-ίαστους ως τρομοκράτες, καθώς τέτοιες ενέργειες γίνονται μόνο σε πολύ ακραίες περιπτώσεις.

Ποιος δεν θυμάται το θρίλερ με την κράτησή του σε ξενοδοχείο και τελικά την απέλασή του από τη χώρα και τον 3ετή αποκλεισμό εισόδου του σε αυτή.

Μετά από 10 μήνες και συγκεκριμένα το ν Οκτώβριο του 2022, επέμενε στην ίδια πολιτική, με τον Σέρβο τενίστα να μην μπορεί να αγωνιστεί στο Australian Open το 2023.Δεν άργησε να άρει όμως όλα τα μέτρα, μιας και η απώλεια των εσόδων το 2022, από την μη συμμετοχή του «Νόλε» πόνεσε.

Εκτός του ότι του επέτρεψε να γυρίσει στην Αυστραλία και να διεκδικήσει τον τίτλο… το πήγε και ένα βήμα παραπέρα!

Οι τενίστες οι οποίοι θα συμμετάσχουν στο Australian Open, δεν θα υποχρεωθούν να κάνουν τεστ για την CO-VID-19 και θα μπορούν να παίξουν ακόμη κι εάν φέρουν τον ιό, δήλωσε σήμερα (9/1), ο διευθυντής του τουρνουά Κρεγκ Τάιλι.

Η υγειονομική πολιτική, που σύμφωνα με τον Τάιλι αντικατοπτρίζει αυτό που συμβαίνει στην ευρύτερη κοινότητα, είναι μια αξιοσημείωτη αλλαγή από τα αυστηρά πρωτόκολλα που περιέβαλαν το τουρνουά τα τελευταία δύο χρόνια.

Το Όπεν του 2021, διεξήχθη σε μια βιοασφαλή «φούσκα», με θεατές αποκλεισμένους για αρκετές ημέρες μετά το ξέσπασμα του ιού στην κοινότητα, ενώ πέρυσι ο εννέα φορές πρωταθλητής, Νόβακ Τζόκοβιτς, απελάθηκε επειδή δεν συμμορφώθηκε στους κανονισμούς και παρέμεινε ανεμβολία-στος.

Απάντηση