Έτοιμοι να αποχαιρετήσουν τον μικρό Θωμά από τα Γρεβενά, που έχασε τη ζωή του μετά από καρδιακή ανακοπή, είναι γονείς, συγγενείς και φίλοι καθώς το απόγευμα θα τελεστεί η κηδεία του.

Σε μια κίνηση που δείχνει μεγαλείο ψυχής, οι γονείς του 6χρονου αποφάσισαν να δωριστούν τα όργανα του παιδιού τους, προκειμένου να δώσουν ζωή και ελπίδα σε άλλα παιδιά.

Ενός λεπτού σιγή από τους γιατρούς
Συγκλονισμένοι είναι οι γιατροί από τον θάνατο και το μεγαλείο ψυχής των γονιών και ως ελάχιστο φόρο τιμής τήρησαν ενός λεπτού σιγή στη μνήμη του 6χρονου πριν ξεκινήσουν τη διαδικασία λήψης των οργάνων.

Σύμφωνα με την ΕΡΤ, περίπου στη 1:30 τα ξημερώματα της Κυριακής ξεκίνησε η διαδικασία λήψης των οργάνων από Ιταλούς γιατρούς.

Η καρδιά πιθανότατα δοθεί σε ένα κοριτσάκι 6 ετών στο Τορίνο το οποίο ζει με μηχανική υποστήριξη. Οι πνεύμονες προορίζονται για ένα 11χρονο αγόρι από το Μπέργκαμο, ενώ μέρος του ήπατος θα πάει σε μωράκι 5 μηνών. Ένα άλλο μέρος του συκωτιού θα πάει στην Ρώμη. Οι κερατοειδείς και τα νεφρά προορίζονται για ασθενείς εντός Ελλάδας.

«Να συνεχίσει να χτυπάει η καρδούλα του Θωμά»
Η μητέρα του άτυχου Θωμά, μέχρι την τελευταία στιγμή ήταν σε επικοινωνία με τους γιατρούς ευχόμενη να πάνε όλα καλά. «Να συνεχίσει να χτυπάει η καρδούλα του Θωμά και να πραγματοποιήσει τα όνειρα και του Θωμά και του παιδιού που θα τη λάβει» ήταν τα συγκλονιστικά λόγια της.

«Υποκλινόμαστε σε αυτούς τους γονείς», είχε αναφέρει ο διευθυντής της ΜΕΘ Παίδων του νοσοκομείου, Ανδρέας Ηλιάδης, προσθέτοντας: «Ενημερώθηκαν τι είναι η δωρεά οργάνων και χωρίς δεύτερη κουβέντα συναίνεσαν και είπαν ότι επιθυμούν να σωθούν παιδάκια μέσα από τον θάνατο του δικού τους παιδιού. Αυτό είναι το συγκλονιστικό. Είναι και τα Θεοφάνεια, είναι σημαδιακά».

Σήμερα η κηδεία
Η κηδεία του 6χρονου Θωμά θα γίνει σήμερα στις 16:00. Αξίζει να σημειωθεί ότι οι γονείς του έχουν ζητήσει αντί στεφάνων στην κηδεία να δοθούν χρήματα για την αγορά απινιδωτών για τα σχολεία των Γρεβενών.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ