Μέρες κατοχής του 40 ζει η Ελλάδα τις τελευταίες μέρες: Ξύλο έξω από τα φαρμακεία για ένα κουτί Depon – Ατελείωτες λίστες με φάρμακα παραγγελιών στους φαρμακοποιούς – Κλαίνε μανάδες και ικετεύουν για ένα κουτί αντιβιοτικά

Οι μεγάλες ελλείψεις φαρμάκων δημιουργούν ατελείωτες λίστες με ονόματα πολιτών που αναζητούν το σκεύασμα που χρειάζονται, με αποτέλεσμα στα φαρμακεία της χώρας να έχουν κάνει τις τελευταίες ημέρες την επανεμφάνισή τους τα παραδοσιακά… τεφτέρια!

Η φαρμακοποιός Αντιγόνη Γκαβέλα δήλωσε στο OPEN ότι «εδώ και τρεις εβδομάδες δεν έχουμε τίποτα. Ούτε παρακεταμόλη ούτε αμαλγιτική, ούτε εισπνεόμενα… δεν το συζητάμε για σιρόπια κατά του βήχα και αντιπυρετικά». Κι όλα αυτά, ενώ, όπως αναφέρει το ethnos.gr, αναμένεται να γίνουν αυξήσεις τιμών σε περίπου 1.300 φθηνά φάρμακα μέσα στο επόμενο διάστημα, προκειμένου να μην αποσυρθούν από την ελληνική αγορά. Πρόκειται για φάρμακα που πωλούνται σε τιμές κάτω του κόστους, αφού οι τιμές τους έχουν μειωθεί άρδην τα τελευταία χρόνια λόγω των ανατιμολογήσεων.

Όπως ανακοίνωσε ο υπουργός Υγείας, μέρος των αναγκών των πολιτών θα καλυφθεί με γενόσημα, με τον ΕΟΦ να αναμένεται μέσα στις επόμενες ημέρες να ενημερώσει μέσω καταλόγου τους πολίτες για τις ελλείψεις, αλλά και ποια σκευάσματα αντίστοιχης δραστικής ουσίας μπορούν να προμηθευτούν. Για τα εισπνεόμενα και τα παιδικά σιρόπια, που δεν υπάρχουν εναλλακτικά σκευάσματα, ο ΙΦΕΤ θα κάνει έκτακτες εισαγωγές.

Σύμφωνα με φαρμακοποιούς, ωστόσο, στα ράφια τους δεν υπάρχουν, πλέον, ούτε επαρκή γενόσημα. «Ο υπουργός είπε ότι υπάρχουν γενόσημα, εμείς δεν τα βλέπουμε, γενόσημα πρωτότυπα είναι σε έλλειψη», δηλώνει ένας φαρμακοποιός, ενώ συνάδελφός του προσθέτει πως «η έλλειψη ενός πρωτότυπου φαρμάκου θα οδηγήσει με μαθηματική ακρίβεια σε πολύ μικρό χρονικό διάστημα και σε έλλειψη και στα γενόσημά του».

One thought on “Μέρες κατοχής του 40 ζει η Ελλάδα τις τελευταίες μέρες: Ξύλο έξω από τα φαρμακεία για ένα κουτί Depon – Ατελείωτες λίστες με φάρμακα παραγγελιών στους φαρμακοποιούς – Κλαίνε μανάδες και ικετεύουν για ένα κουτί αντιβιοτικά

  1. Αυτά τα μουνόπανα κυβερνάνε τους Ελληνες δυστυχώς.. Και θα τους ξαναψηφίσουν πάλι. Ας είναι καλά τα επιδόματα-ψίχουλα..

Απάντηση