Λευτέρης Αυγενάκης: Το “τσιράκι” του Μαρινάκη σχετίζεται με “αρπαχτές” από το Κατάρ!!! Τα συνεχόμενα ταξίδια οι φωτογραφίες και οι κολλητές σχέσεις με τους Άραβες

To Κατάρ gate έχει γίνει ο εφιάλτης του “lobbying” στις Βρυξέλλες, αγκαλιάζοντας ευρωβουλευτές και αντιπροέδρους του Ευρωκοινοβουλίου, έως την Κομισιόν, επιτρόπους πρώην και νυν και πλέον, ειδικά για την Ιταλία, ακόμη και υπουργούς πρώην κυβερνήσεων.

Από τη μια οι καταγγελίες για απάνθρωπες συνθήκες εργασίας και τον θάνατο πάνω από 6.500 εργατών στις υποδομές του Μουντιάλ, σε απάνθρωπες συνθήκες εργασίας που έπρεπε στην “πολιτισμένη και ευαίσθητη” Ευρώπη να κουκουλωθούν, και από την άλλη προσκλήσεις, ταξίδια, επαφές με Ευρωπαίους και χρήμα, πολύ χρήμα από το εμιράτο των 300 χιλιάδων για πρόσβαση “επενδύσεων”, αλλά κυρίως για πλασάρισμα μιας καλής “φτιαχτής” εικόνας της χώρας και σταθερά πιστού συμμάχου της Τουρκίας, του Κατάρ.

Μια φωτογραφία με έναν οποιοδήποτε Ευρωπαίο αξιωματούχο, τώρα μόλις φαίνεται ότι για επικοινωνιακούς και όχι μόνο λόγους, αλλά και για διείσδυση στην Ε.Ε., είχε την αξία της για τους ιθύνοντες του Κατάρ. Ο άλλοτε top Ιταλός “σοσιαλδημοκράτης” ευρωβουλευτής Παντσέρι και ο Τζόρτζι, σύντροφος της Εύας Καϊλή, μέχρι την αποκάλυψη του Qatar gate αντιπροέδρου του Ε.Κ., φαίνεται ότι άνοιγαν τον δρόμο στις Βρυξέλλες από το 2016 ήδη!

Αλλά οι κυβερνήσεις της Ευρώπης και οι υπουργοί τους ιδέα δεν είχαν; Για τα ταξίδια των εμπλεκόμενων στο Qatar gate γράφονται ήδη πολλά. Αλλά και στην Ελλάδα, κάποια μέλη της κυβέρνησης δεν πρέπει να μας πουν έστω τι κατάλαβαν αυτά με τις τόσες επαφές και τα σούρτα-φέρτα στο Εμιράτο και την εδώ πρεσβεία του; Φερειπείν, ο υφυπουργός Αθλητισμού, σε όλες τις αναρτήσεις του αλλά και ανακοινώσεις επίσημες, δείχνει μια έφεση στις επαφές που έχει με αξιωματούχους του Κατάρ, από τον πρέσβη του στην Αθήνα μέχρι τους περισσότερους αξιωματούχους του Εμιράτου.

Άρξασθαι το 2019, απ’ όταν ανέλαβε το υπουργείο. Εξαρχής ιδιαίτερη σχέση με τον πρώην πρέσβη του Κατάρ στην Αθήνα Αμπντουλαζίζ Αλί Αλ-Ναάμα, το 2019-2020. Μάλιστα, από τις πρώτες επίσημες τριήμερες επισκέψεις του ήταν αυτή στην Ντόχα του Κατάρ, τον Νοέμβριο του 2019, σε επίσημη πρόσκληση από τον ομόλογό του Σαλάχ Μπιν Γκάνιμ Αλ Αλί, έως τον πρόεδρο των Αθλητικών Επενδύσεων του Κατάρ, συνιδιοκτήτη του beIN Media Group και πρόεδρο της Παρί Σ. Ζ., Nasser Al-Khelaifi, και τον γενικό γραμματέα της οργανωτικής επιτροπής του Μουντιάλ, Hassan Al Thawadi, και το επιτελείο του.Συναντήσεις με τον γενικό διευθυντή της Εθνικής Ακαδημίας Ταλέντων, Abdullah Nasser Al – Nuaimi, συζητήσεις με τον πρόεδρο της ποδοσφαιρικής ομοσπονδίας, Hamad Bin Khalifa Bin Ahmad Al – Thani (της οικογένειας που διαφεντεύει το Εμιράτο, δηλαδή εκ των διαδόχων).

Μάλιστα, τρεις μήνες μετά, ο πρέσβης του Κατάρ στην Αθήνα σε συνέντευξή του αναφέρεται εγκωμιαστικά στην επίσκεψη Αυγενάκη στην Ντόχα, αλλά και τον δρόμο για αθλητικές, πολιτιστικές και τουριστικές επενδύσεις που ανοίγεται για το Κατάρ στην Ελλάδα, όπου δεν παραλείπει να αναφερθεί στις «άψογες» εργασιακές συνθήκες στη χώρα του για τις υποδομές του Μουντιάλ. Οι καλές σχέσεις συνεχίζονται και με τον νυν πρέσβη του Κατάρ Ουαλίντ Αλ-Εμάντι.

Μάλιστα, σε αναρτήσεις του ίδιου του κ. Αυγενάκη προκύπτει νέα επίσκεψη στο Κατάρ, τον Νοέμβριο του 2021, αυτή τη φορά με έμφαση το ότι βρέθηκε στην πίστα Losail, η οποία φιλοξένησε τον 20ό γύρο του Παγκόσμιου Πρωταθλήματος Formula 1. Ο ίδιος ο υφυπουργός έκανε και αναρτήσεις στα social media, εξυμνώντας την κίνηση του Κατάρ να φιλοξενήσει τη Formula 1: «Για πρώτη φορά στην ιστορία της, η Formula 1 επισκέφθηκε το Losail του Κατάρ και μάλιστα έχοντας κλείσει 10ετή συμφωνία! Η επένδυση στην τουριστική προβολή μέσα από μεγάλα αθλητικά γεγονότα μάς δείχνει τον δρόμο! Εξαιρετική διοργάνωση, σπουδαία πίστα με γρήγορες και απαιτητικές στροφές και ένα πρωτάθλημα που έχει πάρει φωτιά!».

Απάντηση