Διώχνει 18.000 εργαζόμενους η Amazon!!! Τα ίδια έκανε και το Facebook το Twitter και οι υπόλοιποι κολοσσοί – Στέλνουν χιλιάδες κόσμο στην ανεργία με σκοπό να υποταχθεί πιο εύκολα ο πλανήτης

Στην απόλυση πάνω από 18.000 εργαζομένων αναμένεται να προχωρήσει τις επόμενες εβοδμάδες η εταιρεία Amazon. Πρόκειται για τον μεγαλύτερο αριθμό περικοπών που έχει αποκαλυφθεί μέχρι στιγμής σε εταιρεία τεχνολογίας.

Οι απολύσεις θα επηρεάσουν περισσότερους από 17.000 υπαλλήλους, αριθμός μεγαλύτερος από αυτόν που είχε αρχικά προγραμματίσει η εταιρεία.

Η εταιρεία με έδρα το Σιάτλ ανακοίνωσε τον Νοέμβριο ότι ξεκινά απολύσεις μεταξύ του εταιρικού της προσωπικού, με τις περικοπές να επικεντρώνονται στις ηλεκτρονικές συσκευές της πλατφόρμας (π.χ. τις συσκευές ανάγνωσης βιβλίων Kindle).Τότε, η εταιρεία ανέμενε ότι οι περικοπές θα ανέρχονταν συνολικά σε περίπου 10.000 άτομα, ωστόσο άτομο που γνωρίζει πολύ καλά το θέμα δήλωσε ότι ο αριθμός μπορεί να αλλάξει, ανέφερε η Wall Street Journal.

Οι υπόλοιπες περικοπές θα ανεβάσουν τον συνολικό αριθμό των απολύσεων σε περισσότερες από 17.000 και θα γίνουν τις επόμενες εβδομάδες, δήλωσαν κάποιοι από τους ανθρώπους. Τον Σεπτέμβριο, η Amazon απασχολούσε 1,5 εκατομμύρια άτομα, με ένα μεγάλο ποσοστό αυτών στις αποθήκες της. Οι απολύσεις επικεντρώνονται στις εταιρικές τάξεις της εταιρείας, δήλωσαν ορισμένοι από τους ανθρώπους.

Η Amazon ήταν ένας από τους μεγαλύτερους ωφελημένους από την πανδημία του Covid-19, καθώς οι πελάτες συνέρρεαν στις ηλεκτρονικές αγορές. Η βιασύνη στις διάφορες επιχειρήσεις της Amazon, από το ηλεκτρονικό εμπόριο μέχρι τα παντοπωλεία και το cloud-computing, προώθησε χρόνια ανάπτυξης για την εταιρεία. Για να συμβαδίσει με τη ζήτηση, η Amazon διπλασίασε το δίκτυο εφοδιαστικής της και πρόσθεσε εκατοντάδες χιλιάδες υπαλλήλους.

Όταν η ζήτηση άρχισε να μειώνεται με τους πελάτες να επιστρέφουν στις αγορές από τα καταστήματα, η Amazon ξεκίνησε μια ευρεία επανεξέταση περικοπών κόστους για να περιορίσει τις μονάδες που ήταν ασύμφορες, ανέφερε η Journal.

Την άνοιξη και το καλοκαίρι, η εταιρεία έκανε στοχευμένες περικοπές για να μειώσει το κόστος, κλείνοντας φυσικά καταστήματα και επιχειρηματικές μονάδες όπως η Amazon Care. Αργότερα η Amazon ανακοίνωσε πάγωμα των προσλήψεων σε ολόκληρη την εταιρεία πριν αποφασίσει να απολύσει υπαλλήλους.

Απάντηση