Συνεδρίασαν στην Ευρωπαϊκή Ένωση για τα υποχρεωτικά Rapid test κατά την είσοδο Κινέζων σε Ευρωπαϊκά κράτη… Σε λίγο καιρό ξαφνικά θα προκύψουν κρούσματα!!!

Ολοκληρώθηκε το απόγευμα της Τρίτης η συνεδρίαση της Επιτροπής Υγειονομικής Ασφάλειας της Ευρωπαϊκής Ένωσης για τον κορονοϊό.

Σύμφωνα με το Reuters, η πλειοψηφία των κρατών-μελών τάχθηκε υπέρ της υποχρεωτικής διενέργειας τεστ για τους ταξιδιώτες πριν από την αναχώρησή τους από την Κίνα προς την Ε.Ε., ενώ τονίστηκε η ανάγκη για κοινή προσέγγιση στη λήψη μέτρων.

«Η ενότητα της Ε.Ε. παραμένει το ισχυρότερο εργαλείο μας κατά της Covid» τονίζει με ανάρτησή της στο Twitter η Επίτροπος Υγείας και Ασφάλειας Τροφίμων, Στέλλα Κυριακίδου επισημαίνοντας τα εξής:

«Σήμερα η Επιτροπή Ασφάλειας Υγείας της Ε.Ε. συνέκλινε σε δράση που περιλαμβάνει:

– Τεστ πριν από την αναχώρηση για ταξιδιώτες από την Κίνα

– Ενίσχυση της παρακολούθησης των λυμάτων– Αυξημένη εσωτερική επιτήρηση

«Η συζήτηση συνεχίζεται αύριο στην IPCR (μηχανισμό αντιμετώπισης κρίσεων)».

Η εξέλιξη έρχεται λίγες ώρες μετά από μια σειρά από έκτακτες οδηγίες προς τους ταξιδιώτες που ταξιδεύουν προς την Κίνα καθώς και τους επιβάτες που εισέρχονται σε ευρωπαϊκό έδαφος από την Κίνα έδωσε στη δημοσιότητα την Τρίτη η Ευρωπαϊκή Επιτροπή (Κομισιόν), στο περιθώριο της παγκόσμιας ανησυχίας με τη νέα έξαρση κρουσμάτων κορονοϊού στην ασιατική χώρα και έχει πυροδοτήσει εκ νέου τη συζήτηση για την ανάγκη υιοθέτησης περιοριστικών μέτρων.

Την ίδια στιγμή, εν μέσω κλίματος σκεπτικισμού για τα δεδομένα του Πεκίνου, κυβερνήσεις ανακοίνωσαν νέα περιοριστικά μέτρα τις τελευταίες ημέρες, λόγω των πληροφοριών και ανησυχιών για την εκρηκτική αύξηση των κρουσμάτων του SARS-CoV-2 στην Κίνα.

Απάντηση