Ο νεοταξίτης πρωθυπουργός της Βρετανίας Ρίσι Σούνακ δηλώνει κατηγορηματικά ότι θα συνεχίσει να στηρίζει τον Ζελένσκι μακροπρόθεσμα… Τον λαό που πεινάει και είναι στους δρόμους δεν τον βλέπει!!!

Περαιτέρω στρατιωτική βοήθεια υποσχέθηκε ο βρετανός πρωθυπουργός Ρίσι Σούνακ στον ούκρανο πρωθυπυργό Βολοντίμιρ Ζελένσκι, στο πλαίσιο της τηλεφωνικής επικοινωνίας που είχαν την Τρίτη οι δύο ηγέτες.

Ειδικότερα, ο βρετανός πρωθυπουργός επανέλαβε τη βρετανική υποστήριξη μετά από μια σειρά «απεχθών» επιθέσεων με drones στην Ουκρανία τις τελευταίες ημέρες.

Συμπλήρωσε δε ότι το Κίεβο θα μπορούσε να βασιστεί στη μακροπρόθεσμη υποστήριξη του Ηνωμένου Βασιλείου. καθώς υποσχέθηκε να παράσχει περαιτέρω εξοπλισμό τις επόμενες εβδομάδες και μήνες «για να εξασφαλίσει τη νίκη της Ουκρανίας στο πεδίο της μάχης».

Τα παραπάνω επίβεβαίωσε ο ουκρανός πρόεδρος με ανάρτησή του στο Twitter: «Μαζί με τον πρωθυπουργό της Βρετανίας, Ρίσι Σούνακ, συζητήσαμε εμβάθυνση της αμυντικής συνεργασίας. Συμφωνήσαμε να εντείνουμε τις προσπάθειές μας για να φέρουμε τη νίκη πιο κοντά ήδη από φέτος. Έχουμε ήδη συγκεκριμένες αποφάσεις σχετικά με αυτό».

Απάντηση