Μόνο να σκοτώνουν και να αρπάζουν ξέρουν οι γερμαναράδες: Απέρριψαν και το αίτημα της Πολωνίας για αποζημιώσεις σχετικά με τις σφαγές που είχαν γίνει στο Β Παγκόσμιο Πόλεμο

Και επίσημα απέρριψε η γερμανική κυβέρνηση το αίτημα της Πολωνίας να διαπραγματευτεί αποζημιώσεις για τις μεγάλες καταστροφές που υπέστη η τελευταία κατά τη διάρκεια του Β΄ Παγκοσμίου Πολέμου, όπως ανακοίνωσε την Τρίτη το πολωνικό υπουργείο Εξωτερικών.

«Σύμφωνα με τη γερμανική κυβέρνηση, το ζήτημα των επανορθώσεων και των αποζημιώσεων για τις καταστροφές λόγω του πολέμου έχει κλείσει και η γερμανική κυβέρνηση δεν σκοπεύει να ξεκινήσει διαπραγματεύσεις για το θέμα αυτό», αναφέρεται στην ανακοίνωση που εξέδωσε το υπουργείο αφού παρέλαβε την επίσημη απάντηση του Βερολίνου.

Αξίζει να αναφερθεί ότι η Πολωνία υπολογίζει τις απώλειες που υπέστη κατά τον Β΄ Παγκόσμιο Πόλεμο από τη Γερμανία στα 6,2 τρισεκατομμύρια ζλότι (περίπου 1,325 τρισεκ. ευρώ) και ζητά να αποζημιωθεί, όμως το Βερολίνο έχει πει κατ’ επανάληψη δια στόματος τόσο του καγκελάριου Όλαφ Σολτς όσο και της υπουργού Εξωτερικών, Αναλένα Μπέρμποκ, ότι όλες οι οικονομικές αξιώσεις έχουν διευθετηθεί.

«Η κυβέρνηση της Δημοκρατίας της Πολωνίας θα συνεχίσει τις προσπάθειές της για τον διακανονισμό των χρεών που προέκυψαν από τη γερμανική επίθεση και κατοχή την περίοδο 1939-45», πρόσθεσε το υπουργείο στην ίδια ανακοίνωση.

Απάντηση