Κωνσταντίνος Φαρσαλινός: “Θέλουν να καταργήσουν την κανονικότητα στα φάρμακα, να βγούμε όλοι και να χειροκροτήσουμε τους σωτήρες μας”

Φωτιά και λάβρα ήταν σε ανάρτηση του στο facebook ο Κωνσταντίνος Φαρσαλινός:

“Ο Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών ζητά την ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΗ ΣΥΝΤΑΓΟΓΡΑΦΗΣΗ ΟΛΩΝ των φαρμακευτικών σκευασμάτων, δηλαδή την κατάργηση των μη-συνταγογραφούμενων φαρμάκων.

Τα μη-συνταγογραφούμενα φάρμακα (Over The Counter Medications – OTC) είναι θεσμός ΠΑΓΚΟΣΜΙΩΣ.

Στις ΗΠΑ υπάρχουν 80 κατηγορίες μη-συνταγογραφούμενων φαρμάκων, τα οποία εξ’ορισμού χορηγούνται χωρίς ιατρική συνταγή. Πάνω από το 80% των Αμερικανών χρησιμοποιεί μη-συνταγογραφούμενα φάρμακα. Ο μέσος καταναλωτής κάνει 26 επισκέψεις ετησίως για αγορά μη-συνταγογραφούμενων φαρμάκων, έναντι 3 επισκέψεων σε γιατρούς.

Τα μη-συνταγογραφούμενα φάρμακα είναι παγκόσμιος θεσμός.
Είναι προφανές για ποιο λόγο ο Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών ζητά να καταργηθούν τα μη συνταγογραφούμενα φάρμακα.

Είναι επίσης πασιφανές, με δεδομένη και την εμπειρία των 3 τελευταίων ετών, ότι θεσμοί με κύρος, όπως οι Ιατρικοί Σύλλογοι, μετατρέπονται σε φτηνές συντεχνιακές ομάδες και πολιτικά φερέφωνα, και δεν διστάζουν να καταργήσουν την κανονικότητα (που ισχύει παγκοσμίως), πάντα με πρόσχημα τη δημόσια υγεία.

Ζούμε στον 21ο αιώνα σε δυτική χώρα, και έχουμε ελλείψεις σε βασικά φάρμακα γενικής χρήσης. Να μην ξεχνάμε να χειροκροτούμε καθημερινά τους προστάτες και σωτήρες μας.”

Απάντηση