Μετά από 15 μήνες εκτός του εργασιακού τους χώρου επέστρεψαν χθες στο νοσοκομείο ο νευροχειρουργός Ευρυβιάδης Μπαϊραμίδης και ο ογκολόγος Ηλίας Νικολαΐδης, αναλαμβάνοντας ιατρικά καθήκοντα μαζί με άλλους 15 περίπου εργαζόμενους διάφορων ειδικοτήτων που παρέμεναν σε αναστολή από τα καθήκοντά τους, λόγω της άρνησής τους να εμβολιαστούν υποχρεωτικά για τον κορονοϊό.

Το σύνολο του προσωπικού που είχε τεθεί την 1η Σεπτεμβρίου του 2021 σε αναστολή επανέρχεται σύμφωνα με τις αποφάσεις του Υπουργείου Υγείας, με την υποχρέωση να κάνουν δύο rapid test την εβδομάδα και να χρησιμοποιούν μάσκες υψηλής προστασίας.

Οι δύο γιατροί επέστρεψαν ξανά ανάμεσα στους ασθενείς τους, καθώς η συνεισφορά τόσο του κ. Μπαϊραμίδη στα νευροχειρουργικά χειρουργεία, όσο και του ογκολόγου Ηλία Νικολαΐδη στην ογκολογική μονάδα είναι εξαιρετικά σημαντική και εκ των πραγμάτων η επάνοδός τους στο Βοστάνειο ενισχύει το αίσθημα ασφάλειας των κατοίκων της περιοχής μας, μια και όπως κι άλλοι συνάδελφοί τους έχουν δώσει δείγματα γραφής και έχουν διακριθεί ως επιστήμονες στον τόπο όπου δραστηριοποιούνται.

Η επάνοδος των υγειονομικών που βρίσκονται για 15 μήνες σε αναστολή φέρνει ένα ακόμα βήμα πιο κοντά το νοσοκομείο στην κανονικότητα, καθώς και οι νοσηλείες από τον κορονοϊό είναι μειωμένες το τελευταίο διάστημα. Ωστόσο ο Εθνικός Οργανισμός Δημόσιας Υγείας εδώ και μία εβδομάδα έχει αλλάξει το μοντέλο ανακοίνωσης των μολύνσεων του κορονοϊού ανακοινώνοντας μόνο τις μεταλλάξεις και όχι και τον αριθμό των κρουσμάτων ανά περιοχή στη χώρα μας.  

Πιο συγκεκριμένα, ο Εθνικός Οργανισμός Δημόσιας Υγείας εκδίδει μία συνολική έκθεση για τις λοιμώξεις του αναπνευστικού σε αντίθεση με την έκθεση που εξέδιδε κάθε Τρίτη και ήταν εβδομαδιαία, ειδικά για τον κορονοϊό, αναλυτικά με τα κρούσματα ανά περιοχή της χώρας. Αυτό έχει ως συνέπεια να μην εμφανίζεται ο αριθμός των κρουσμάτων του κορονοϊού για μία εβδομάδα τώρα (δύο συνεχόμενες Τρίτες), πράγμα που είναι αρνητικό, καθώς δεν δίνεται η δυνατότητα στην κοινή γνώμη να σχηματίσει άποψη για το κατά πόσο είναι επιβαρυμένη η κάθε περιοχή.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ