Αποχώρησε ο Χειμάρας από τις εταιρείες του μετά τις αποκαλύψεις!!! Άλλες 900.000 άρπαξε μόλις είχε εκλεγεί με τη Νέα Δημοκρατία… Τρελά φαγοπότια από το κόμμα της διαφθοράς και της αρπαχτής

Άτακτη… αποχώρηση Χειμάρα από την εταιρεία του μετά τις αποκαλύψεις.

Ακόμη ένα επεισόδιο στην υπόθεση του γαλάζιου βουλευτή που έκανε χρυσές μπίζνες με το ελληνικό Δημόσιο, ενώ είχε ήδη εκλεγεί στο Κοινοβούλιο. Καθώς οι αποκαλύψεις συνεχίζονται και, λίγη ώρα αφότου, ο ΣΥΡΙΖΑ εκτόξευσε μύδρους κατά της κυβέρνησης για το θέμα, ο Θέμης Χειμάρας εξέδωσε ανακοίνωσε με την οποία ενημερώνει ότι, χθες Δευτέρα, αποχώρησε από την εταιρεία του.

Ενώ η κυβέρνηση, για ακόμη μια σκανδαλώδη υπόθεση, έχει πιει το… αμίλητο νερό, με την προκλητική κάλυψη των φιλοκυβερνητικών ΜΜΕ, ο βουλευτής Φθιώτιδας επιχειρεί να απαντήσει στον ΣΥΡΙΖΑ, ομολογώντας, παράλληλα, ότι αποχώρησε από την εταιρεία μόλις έγιναν οι αποκαλύψεις. Να σημειωθεί, πάντως, ότι, με βάση και χθεσινά δημοσιεύματα η Νέα Δημοκρατία γνώριζε για τις δραστηριότητές του ήδη από το 2020.

Τι αναφέρει ο Θ. Χειμάρας στην ανακοίνωσή του; Ότι αποχώρησε τη Δευτέρα από την εταιρεία του, μεταβιβάζοντας τα μερίδιά του στους εργαζόμενους-συνεργάτες του «που έχουν συνδέσει την δική τους ζωή, με την αναπτυξιακή πορεία της εταιρείας μας, τα τελευταία 16 χρόνια». Είναι οι ίδιοι εργαζόμενοι-συνεργάτες στους οποίους το Σαββατοκύριακο πέταξε το μπαλάκι των ευθυνών, ισχυριζόμενος ότι δεν γνώριζε για το ασυμβίβαστο και ότι πρόκειται περί δικού τους λάθους.

Ο βουλευτής της Ν.Δ., ακόμη, προσπαθεί να απαντήσει και στα όσα ανέφερε σήμερα ο Παύλος Πολάκης για την εταιρεία Smarts IKE που πήρε 900.000 επί κυβέρνησης Μητσοτάκη, υποστηρίζοντας ότι έχει αποχωρήσει από το 2019.

Αναλυτικά
Η απάντησή μου στην ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ
Σε συνέχεια της αρχικής δήλωσής μου, με την οποία αναφερόμουν σε ενέργειές για να αρθεί το υφιστάμενο κώλυμα στο πρόσωπό μου, ενημερώνω ότι χθες ολοκληρώθηκε η σχετική διαδικασία και αποχώρησα από την εταιρεία.

Τα εταιρικά μου μερίδια μεταβιβάστηκαν στους εργαζόμενους-συνεργάτες μου, που έχουν συνδέσει την δική τους ζωή, με την αναπτυξιακή πορεία της εταιρείας μας, τα τελευταία 16 χρόνια.

Σε σχέση δε, με τα όσα αναφέρει ο ΣΥΡΙΖΑ στην ανακοίνωσή του, σας γνωρίζω τα εξής:

Σχετικά με την «πηγή προέλευσης» του ποσού των 49.500€, για την κάλυψη της αύξησης του μετοχικού κεφαλαίου της εταιρείας Θέμης Χειμάρας & ΣΙΑ ΕΕ το 2020, είναι προφανές ότι τα δηλωθέντα από εμένα εισοδήματα, το υπερκαλύπτουν.

Αναφορικά με την συμμετοχή μου στην εταιρεία SMARTS IKE, όφειλαν να γνωρίζουν ότι είχα αποχωρήσει από αυτή, πριν την εκλογή μου στο Βουλευτικό αξίωμα.

Η αποχώρησή μου, έναντι τιμήματος 65.847€, έχει συμπεριληφθεί στη δήλωση Πόθεν Έσχες του 2020.

Επίσης όφειλαν να γνωρίζουν, ότι δεν απαιτείται η κατάθεση του ποσού αυτού στον λογαριασμό μου, αφού δεν πρόκειται για αύξηση ή μείωση του εταιρικού κεφαλαίου της επιχείρησης, αλλά για μεταβίβαση εταιρικών μεριδίων που μπορεί να γίνει νόμιμα με ιδιωτικό συμφωνητικό.

Τέλος, όσον αφορά τις ανυπόστατες αναφορές του ΣΥΡΙΖΑ, ότι δήθεν φέρω την ευθύνη, για τη μελλοντική πορεία μιας εταιρείας από την οποία έχω αποχωρήσει τυπικά και ουσιαστικά, αυτές δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα και δεν με αφορούν.

Η ανάγκη εφεύρεσης φανταστικών σεναρίων και νέων μυθιστορημάτων, πέφτουν για άλλη μια φορά στο κενό.

Ο καθένας έχει την πορεία του, την ιστορία του και κρίνεται από τους πολίτες για την προσφορά και το έργο του».

Απάντηση