Πουλάει “τρέλα” ο Φλώρος!!! Συνεχίζει τη ζωή του σαν να μην τρέχει τίποτα.. Ούτε λέξη για τις παρακολουθήσεις… Όλα για την καρέκλα και τα γαλόνια

Είναι ο Κωνσταντίνος Φλώρος ικανός αρχηγός των Ενόπλων Δυνάμεων; Από στρατιωτικής άποψης δύσκολα μπορεί να αμφισβητηθεί κάτι τέτοιο, δεδομένου ότι έχει υπηρετήσει επί χρόνια στις ειδικές δυνάμεις. Το ανάστημά του ωστόσο αποδεικνύεται χαμηλό. Το Documento αποκάλυψε στις 4 Δεκεμβρίου 2022 ότι ο αρχηγός των Ενόπλων Δυνάμεων παρακολουθείται από την Εθνική Υπηρεσία Πληροφοριών (ΕΥΠ) και τον ενημέρωσε σχετικά ως όφειλε. Ο Κων. Φλώρος απάντησε τότε ότι κάνει απλώς τη δουλειά του. Το ερώτημα είναι αν στα καθήκοντα του αρχηγού του στρατεύματος περιλαμβάνεται και η σιωπή όταν γίνεται γνωστό ότι οι μυστικές υπηρεσίες της χώρας την οποία υπηρετεί τον παρακολουθούν.

Ο αρχηγός του Γενικού Επιτελείου Εθνικής Αμυνας (Α/ΓΕΕΘΑ) δεν είναι τυχαίο πρόσωπο: συνομιλεί με ομολόγους του ανά τον κόσμο, συμμετέχει ενεργά σε συνεδριάσεις και αποφάσεις του ΝΑΤΟ και καθορίζει εν πολλοίς την πολιτική άμυνας της χώρας. Μπορεί ο Α/ΓΕΕΘΑ μιας χώρας η οποία βρίσκεται στη δίνη γεωστρατηγικών κρίσεων, έχοντας απέναντί της μια αναθεωρητική Τουρκία, να παρακολουθείται από την ΕΥΠ και τον πρωθυπουργό στον οποίο υπάγεται και να συνεχίζει τη δουλειά σαν να μη συμβαίνει τίποτε; Ο ίδιος ο υπουργός Εσωτερικών της κυβέρνησης Μητσοτάκη και έγκριτος νομικός Μάκης Βορίδης είχε δηλώσει σε ανύποπτο χρόνο ότι αν κάτι τέτοιο αποδεικνυόταν, θα σήμαινε ότι ο πρωθυπουργός τελεί κακούργημα. Ο ίδιος ο στρατηγός Φλώρος δεν φαίνεται να το αντιλαμβάνεται.

Αντιθέτως, από την αποκάλυψη του Documento στις 4 Δεκεμβρίου ότι ήταν υπό παρακολούθηση μέχρι την περασμένη Κυριακή, όταν αποκαλύφθηκε ότι αποτελούσε τον στόχο 519c της ΕΥΠ και περιγράφηκαν λεπτομερώς οι λόγοι για τους οποίους είχε τεθεί υπό παρακολούθηση, όχι απλώς δεν παραιτήθηκε αλλά ούτε τοποθετήθηκε σχετικά δημοσίως. Το περίεργο είναι ότι σε αυτό το χρονικό διάστημα ο στρατηγός έχει κάνει πάνω 20 δημόσιες εμφανίσεις, δύο εκ των οποίων στο πλευρό του Κυριάκου Μητσοτάκη και πολύ περισσότερες στο πλευρό της πολιτικής ηγεσίας του υπουργείου Εθνικής Αμυνας. Το γιατί ο Κων. Φλώρος φοβάται να μιλήσει, ο οποίος στα 61 χρόνια του δεν φοβάται να πέφτει με αλεξίπτωτο, είναι κάτι που πρέπει να διευκρινίσει ο ίδιος. Δεν θα είναι πάντως παράλογη η διαπίστωση ότι η πρωτοφανής σιωπή του οφείλεται στο γεγονός ότι επιθυμεί την ανανέωση της θητείας του στην ηγεσία του στρατεύματος για ακόμη ένα χρόνο, κάτι που μοιάζει απίθανο να μη συμβεί.

Το Documento καταγράφει το ημερολόγιο της εκκωφαντικής σιωπής του Κων. Φλώρου. Τις δημόσιες εμφανίσεις δηλαδή του αρχηγού ΓΕΕΘΑ, στις οποίες ο ίδιος δεν είπε κουβέντα για την παρακολούθησή του, την ίδια στιγμή που η κυβέρνηση μέσω της δημόσιας τηλεόρασης –σαν άλλη ΥΕΝΕΔ– προβάλλει σε επανάληψη οδοιπορικό που είχε πραγματοποιήσει πέρυσι στον Εβρο με τον Κων. Φλώρο η δημοσιογράφος και υποψήφια ευρωβουλευτής το 2019 με τη ΝΔ Βίκυ Φλέσσα.

Απάντηση