Η σελίδα μας εύχεται καλή αρχή στους υγειονομικούς και αισθανόμαστε περήφανοι που βάλαμε ένα μικρό λιθαράκι και εμείς σε αυτό το νέο ξεκίνημα.. Να έχουν ψηλά το κεφάλι σε οποιαδήποτε πρόκληση και αν δεχτούν

Έφτασε λοιπόν η ώρα για τη… μεγάλη επιστροφή των ανεμβολί@στων υγειονομικών στα νοσοκομεία, καθώς από σήμερα, ανήμερα Πρωτοχρονιά, μπορούν να προσφέρουν εκ νέου τις υπηρεσίες τους στο κοινωνικό σύνολο.

Με βάση την εισήγηση των εμπειρογνωμώνων, η επιστροφή τους γίνεται με διεξαγωγή δύο rapid tests την εβδομάδα και με τη χρήση από μέρους τους μασκών υψηλής προστασίας, ενώ, όσον αφορά τα πόστα τους, αυτοί θα μπορούν να εργάζονται μόνο σε τομείς όπου δεν υπάρχουν ευάλωτες ομάδες ασθενών. Αυτό, βέβαια, σημαίνει πως πάλι δεν θα καλύπτονται συγκεκριμένες ανάγκες και ελλείψεις προσωπικού, αλλά, τουλάχιστον, οι άνθρωποι θα ξαναμπούν στο μισθολόγιο.

Ως εκ τούτου και σύμφωνα, πάντα, με την εισήγηση της Επιτροπής, ανεμβολί@στοι γιατροί δεν θα πρέπει να τοποθετούνται σε Μονάδες Εντατικής Φροντίδας (ΜΑΦ), σε μονάδες νεογνών και σε κλινικές – τμήματα με ανοσοκατεσταλμένους ασθενείς.

Σημειώνεται πως είχε προηγηθεί η απόφαση του ΣτΕ που έκρινε αντισυνταγματική την παράταση που έχει δοθεί ως το τέλος του χρόνου για τον υποχρεωτικό εμβολιασμό για κορωνοϊό των εργαζομένων στον χώρο της υγείας. Οι σύμβουλοι έκριναν ότι έχει ήδη παρέλθει χρονικό διάστημα 8 και πλέον μηνών από τη λήψη του μέτρου του υποχρεωτικού εμβολιασμού των εργαζομένων σε δομές υγείας και δεν έχει επαναξιολογηθεί «βάσει επίκαιρων, κατά τον χρόνο εκείνο, επιστημονικών και επιδημιολογικών στοιχείων, για την αξία, την αποτελεσματικότητα και τις συνέπειες των εμβολίων κατά του κορωνοϊού και την πορεία και την εξέλιξη της πανδημίας».

Απάντηση