Απίστευτο!!! “Ξέχασε” να δηλώσει και την αύξηση μετοχικού κεφαλαίου κατά 50.000 Ευρώ ο Θέμης Χειμάρας το γνωστό αρπακτικό της κυβέρνησης Μητσοτάκη

Πολύ… ξεχασιάρης προκύπτει ο βουλευτής Φθιώτιδας της Νέας Δημοκρατίας, Θέμης Χειμάρας, που παραδέχεται πως παρά το βουλευτικό ασυμβίβαστο, η εκτυπωτική του επιχείρηση έπαιρνε δουλειές από δήμους και άλλους φορείς του δημοσίου, αποδίδοντας την ευθύνη για την παρανομία στους συνεργάτες του. Όπως προκύπτει, τον Ιούνιο του 2020 προχώρησε σε αύξηση μετοχικού κεφαλαίου στην εταιρεία του κατά 49.500 ευρώ, την οποία όμως δεν δήλωσε στο πόθεν έσχες του για τη χρήση του 2020,

Χωρίς τέλος συνεχίζονται οι αποκαλύψεις για τον βουλευτή της Νέας Δημοκρατίας Θέμη Χειμάρα. Όπως αποκαλύπτει το Documento που κυκλοφορεί εκτάκτως το Σάββατο, η επιχείρηση του βουλευτή στη Λαμία αναλαμβάνει εδώ και τρεισήμισι χρόνια προμήθειες δημοσίου ύψους τουλάχιστον 400.000 ευρώ, παρότι το άρθρο 57 του Συντάγματος περί ασυμβίβαστου απαγορεύει στις επιχειρήσεις βουλευτών να παίρνουν δουλειές από το δημόσιο.

Σύμφωνα με την έρευνα του Documento, από τη στιγμή που εξελέγη βουλευτής μέχρι και σήμερα, η εκτυπωτική επιχείρηση του Θ. Χειμάρα έχει συνάψει περισσότερες από 20 συμβάσεις προμήθειας έργου με τουλάχιστον 30 φορείς του ευρύτερου δημοσίου. Μεταξύ των δημόσιων φορέων αυτών βρίσκονται σειρά δήμων όπως της Λαμίας, της Στυλίδας και των Καμένων Βούρλων, αλλά και με άλλους δημόσιους φορείς, όπως με το Περιφερειακό Ταμείο Ανάπτυξης Στερεάς Ελλάδας, το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας, το τμήμα του υπουργείου Εργασίας στη Θεσσαλία, τις Περιφερειακές Ενότητες Ευρυτανίας και Φωκίδας και άλλους.

Ο ίδιος όχι μόνο επιβεβαίωσε την έρευνα της εφημερίδας, αλλά επικαλέστηκε την απίστευτη δικαιολογία πως δεν γνώριζε για τα περί ασυμβίβαστου, ούτε και πως έπρεπε να αλλάξει κάτι σε σχέση με τις επιχειρηματικές του δραστηριότητες όταν εξελέγη. Κατηγόρησε δε τους συνεργάτες του πως ευθύνονται εκείνοι που η εταιρεία συνέχισε να παίρνει δουλειές από δήμους και δημοτικές επιχειρήσεις.

Όμως φαίνεται πως τα όσα… δεν ήξερε δεν τελειώνουν εδώ. Όπως προκύπτει από την τελευταία τροποποίηση του καταστατικού της εταιρείας του, Θέμης Χειμάρας και ΣΙΑ ΕΕ στην οποία προχώρησε τον Ιούνιο του 2020, προχώρησε σε αύξηση μετοχικού κεφαλαίου κατά 49.500 ευρώ. Έτσι, όπως αναφέρεται στα σχετικά έγγραφα που έχουν δημοσιευτεί στο ΓΕΜΗ, το ύψος της συμμετοχής του στην εταιρεία αυξήθηκε από τα 113.850 ευρώ στα 163.350 ευρώ.

Πιο συγκεκριμένα, όπως αναφέρεται, το συνολικό κεφάλαιο της εταιρείας ορίζεται στα 165.000 ευρώ, εκ των οποίων το 99% δηλαδή τα 163.350 ευρώ ανήκουν στον βουλευτή, και το 1%, δηλαδή 1.650 ευρώ στον συνέταιρό του, Δ.Τ. Ωστόσο, στη δήλωση του πόθεν έσχες του για το 2020 που έχει επίσης δημοσιευθεί, ο ίδιος υποστηρίζει πως το κεφάλαιο εισφοράς στην εταιρεία του είναι 113.850 ευρώ.

Απάντηση