Φύγε ρε κερατά να σωθεί η χώρα… Θυμήθηκε ξαφνικά ότι χρειάζονται καλύτεροι μισθοί και αξιοπρεπή υγεία ο άνθρωπος που διέλυσε τα νοσοκομεία και έστειλε στον τάφο χιλιάδες ανθρώπους

Mπορεί η χρονιά που φεύγει να βρίσκει τους μισθούς ουσιαστικά πιο χαμηλά από την εκτίναξη του πληθωρισμού και της ακρίβειας σε βασικά αγαθά, η δημόσια υγεία να έχει δοθεί ως εμπόρευμα σε ιδιώτες και επιχειρηματικά συμφέρονται και η στέγη να είναι όνειρο άπιαστο για τους νέους ενώ οι πλειστηριασμοί λαϊκής περιουσίας πολλαπλασιάστηκαν, αλλά ο Κ. Μητσοτάκης στο πρωτοχρονιάτικο μήνυμά του θυμήθηκε να μοιράσει διάφορες σχετικές υποσχέσεις.

«Καλύτεροι μισθοί, αξιοπρεπής υγεία για όλους και προσιτή στέγη, ιδίως για τους νέους» θα είναι οι στόχοι που εξήγγειλε για το 2023, ο πρωθυπουργός στο μήνυμά του για νέο έτος.

Ο κ. Μητσοτάκης αφού αναφέρθηκε στον «εισαγόμενο πληθωρισμό, που ροκανίζει το μέσο εισόδημα», αλλά και στις «στοχευμένες προσπάθειες του κράτους να στηρίξει την κοινωνία και την οικονομία στην κάθε απρόβλεπτη δοκιμασία», απαρίθμησε τα μέτρα-ψίχουλα της κυβέρνησης από το νέο έτος, όπως η αύξηση των συντάξεων, η αύξηση των μισθών των ιατρών του ΕΣΥ και η κατάργηση της εισφοράς αλληλεγγύης για δημοσίους υπαλλήλους και συνταξιούχους.

Απάντηση