Ξεμπροστιάζει Μητσοτάκη και Τσιάρα ο Φίλιππος Σοφιανός: “Γνωρίζαμε ότι ο Λιγνάδης είναι του συστήματος!!! Ποιος άλλος με 12χρονη καταδίκη για βιασμό θα ήταν έξω”

Ο Φίλιππος Σοφιανός αναφέρθηκε στους συναδέλφους του που έχουν κατηγορηθεί για κακοποιητικές συμπεριφορές.

Ο ηθοποιός μίλησε και για τον Δημήτρη Λιγνάδη και σχολίασε με καυστικό τρόπο την αποφυλάκισή του.

Ο ίδιος έδωσε συνέντευξη στο Enjoy και ήταν αρκετά κατηγορηματικός ως προς τις κατηγορίες εναντίον των ηθοποιών.

Διαβάστε ένα χαρακτηριστικό απόσπασμα

Πως σχολιάζετε το γεγονός ότι ο Λιγνάδης πήγε σπίτι του μετά την καταδίκη του;

Το ξέραμε πως πρόκειται για άνθρωπο του συστήματος πριν από το αποτέλεσμα της δίκης. Γίνεται το σύστημα το ίδιο να καταδικάσει τον εαυτό του; Ποιος άλλος με 12χρονη καταδίκη για βιασμό θα ήταν έξω; Κανείς! Ότι, δηλαδή, τι; Δεν υπάρχει ο κίνδυνος να ξαναγίνει κάτι; Εδώ προφυλακίστηκε με το σκεπτικό ότι υπήρχε κίνδυνος να ξανακάνει αδικήματα. Τώρα που καταδικάστηκε για τα αδικήματα και έφαγε ποινή, τον αφήνουμε έξω μέχρι να γίνει το Εφετείο;

Πρέπει να ανοίξει μια πολύ σοβαρή κουβέντα για το metoo από ανθρώπους του πνεύματος, του πραγματικού πνεύματος όμως, όχι του… διορισμένου. Ίσως έτσι καταλήξουμε σε έναν κώδικα δεοντολογίας και τον αποδεχτούμε όλοι, τον ασπαστούμε άτυπα, για να ξέρουμε που πατάμε.

Τι σχόλια ακούτε για το θέμα της παρενόχλησης μετά την παράσταση σας;

Ο κόσμος μπαίνει σε έναν μεγάλο προβληματισμό. Αυτό κάνει το έργο, δεν παίρνει θέση, εκθέτει και παρουσιάζει μια κατάσταση. Από κει κι έπειτα ο ίδιος ο συγγραφέας λέει, «όπου κι αν καταλήξει ο θεατής, θα είναι λάθος». Αυτό σημαίνει ότι το νόμισμα μπορεί να έχει παραπάνω από δυο όψεις.

Επειδή το metoo έχει να κάνει με μια πολυεδρική έκφανση πραγμάτων. δηλαδή δεν είναι μόνο η σεξουαλική παρενόχληση, είναι και το bullying, η μείωση, ο εξοστρακισμός της διαφορετικότητας, είναι πολλά… Εκεί ελλοχεύει ο κίνδυνος του «τσουβαλιάσματος», να τα βάλουμε όλα κάτω από τον πιασάρικο τίτλο «παρενόχληση» και να χαθούν αποχρώσεις πάρα πολύ σημαντικές.

Απάντηση