Έρχεται διπλό “τσουνάμι”: Κοροιδοιός και ενεργειακή κρίση τελειώνουν τους Έλληνες… Δόθηκε εντολή από την Νέα Τάξη για να κλείσουν στα σπίτια τον κόσμο

Το «τσουνάμι» κρουσμάτων κοροναϊού που καταγράφεται στην Κίνα το τελευταίο διάστημα, προκαλεί ανησυχία σε όλο τον πλανήτη, με ορισμένες χώρες να αρχίζουν ήδη να λαμβάνουν μέτρα.

Οι χώρες που βλέπουν ως απειλή την έκρηξη κρουσμάτων στην Κίνα αρχίζουν να υιοθετούν, σε πρώτη φάση, μέτρα για τους ταξιδιώτες.

Η Αυστραλία και ο Καναδάς ακολούθησαν το παράδειγμα και άλλων χωρών καλώντας τους ταξιδιώτες από την Κίνα να επιδεικνύουν αρνητικό τεστ για την Covid-19 μόλις προσγειώνονται στη χώρα τους.

Ειδικότερα, κυβέρνηση του Καναδά ανακοίνωσε χθες Σάββατο πως θα απαιτεί οι ταξιδιώτες προς τον Καναδά που επιβαίνουν σε πτήσεις από την Κίνα να είναι εφοδιασμένοι με βεβαίωση πως υποβλήθηκαν σε εξέταση για τον νέο κοροναϊό με αρνητικό αποτέλεσμα.

Το μέτρο, το οποίο θα ισχύσει από τα μεσάνυχτα (τοπική ώρα) της Πέμπτης 5ης Ιανουαρίου, αφορά όλους τους ταξιδιώτες ηλικίας δύο ετών και άνω που επιβαίνουν σε πτήσεις προς τον Καναδά από αεροδρόμια της Κίνας, του Χονγκ Κονγκ και του Μακάο.Την ώρα που ο κοροναϊός καλπάζει στην Κίνα με τους επιστήμονες να χτυπούν καμπανάκι για την εμφάνιση νέων πιο επικίνδυνων μεταλλάξεων, η Ευρώπη βρίσκεται σε ετοιμότητα για να αντιμετωπίσει τα νέα δεδομένα.

Η Επίτροπος Υγείας και Ασφάλειας Τροφίμων Στέλλα Κυριακίδου μετά τις τελευταίες εξελίξεις σχετικά με τον κοροναϊό στην Κίνα έστειλε επιστολή στους Υπουργούς Υγείας των 27 κρατών-μελών.

Η κ. Κυριακίδου αναφέρει στην επιστολή, ότι «η Ευρωπαϊκή Επιτροπή παρακολουθεί στενά τις εξελίξεις στην Κίνα σχετικά με τις ανησυχητικές αυξήσεις των κρουσμάτων COVID-19 εκεί και τον πιθανό αντίκτυπο των ταξιδιών από την Κίνα προς τα κράτη μέλη της ΕΕ όταν τεθούν σε ισχύ οι νέες κινεζικές ταξιδιωτικές ρυθμίσεις στις αρχές Ιανουαρίου» επισημαίνοντας ότι είναι σημαντικό να αξιολογηθούν από κοινού οι πιθανές επιπτώσεις της εξελισσόμενης κατάστασης καθώς και ότι υπάρχει ανάγκη για καλή προετοιμασία έτσι ώστε να προστατεύονται οι Ευρωπαίοι πολίτες.

Επιπροσθέτως η Επίτροπος Υγείας σημειώνει ότι σε επίπεδο ΕΕ αναμένονται τις επόμενες ημέρες ορισμένα «βασικά μηνύματα» για τους ταξιδιώτες της ΕΕ που σχεδιάζουν να ταξιδέψουν στην Κίνα, για εκείνους που έρχονται από την Κίνα στην ΕΕ, καθώς και για το προσωπικό των αεροπορικών εταιρειών και αεροδρομίων.

Σημειώνεται πως η έκρηξη του αριθμού των μολύνσεων από τον ιό στην Κίνα μετά τον απότομο τερματισμό της πολιτικής «zero COVID» στις αρχές Δεκεμβρίου προκαλεί εντεινόμενη ανησυχία διεθνώς ενώ την ίδια στιγμή ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας, τόνισε και πάλι τη σημασία να υπάρχει διαφάνεια και τακτική ανταλλαγή δεδομένων, επισημαίνοντας την έλλειψη πληροφόρησης από το Πεκίνο.

Συγκεκριμένα, ο παγκόσμιος οργανισμός ζήτησε από την Κίνα να μοιράζεται δεδομένα για τους εμβολιασμούς που έχουν γίνει και την πρόοδο της εμβολιαστικής εκστρατείας, ιδίως στις τάξεις των ευάλωτων πολιτών και των άνω των 60 ετών.

Η Δύση παρακολουθεί με σκεπτικισμό τα νούμερα με τον αριθμό των νεκρών που ανακοινώνει από την αρχή της πανδημίας η Κίνα, αμφισβητώντας ανοιχτά την εγκυρότητά τους.

Είναι χαρακτηριστικό ότι οι κινεζικές αρχές έχουν ανακοινώσει για τον προηγούμενο μήνα μόλις επτά θανάτους , την ώρα που ο βρετανικός οργανισμός καταγραφής δεδομένων υπολογίζει πως μπορεί να έχουν πεθάνει ακόμα και 100.000 από την 1η Δεκεμβρίου.

One thought on “Έρχεται διπλό “τσουνάμι”: Κοροιδοιός και ενεργειακή κρίση τελειώνουν τους Έλληνες… Δόθηκε εντολή από την Νέα Τάξη για να κλείσουν στα σπίτια τον κόσμο

  1. Το WEF δηλώνει ότι οι άνθρωποι δεν έχουν δικαίωμα να κατέχουν τα δικά τους αυτοκίνητα: «Μπορείτε να περπατήσετε ή να μοιραστείτε»

    Το Παγκόσμιο Οικονομικό Φόρουμ του Klaus Schwab έχει δηλώσει ότι οι άνθρωποι δεν έχουν δικαίωμα να έχουν δικό τους αυτοκίνητο και μπορούν αντ ‘ αυτού να «περπατήσουν ή να μοιραστούν». Σύμφωνα με το WEF, πάρα πολλοί άνθρωποι έχουν τα δικά τους οχήματα και αυτή η κατάσταση πρέπει να διορθωθεί με την τιμολόγηση τους εκτός αγοράς.
    Χιλιάδες ιδιωτικά τζετ πετούν στο Νταβός κάθε χρόνο για την ετήσια σύνοδο κορυφής του WEF, αλλά σύμφωνα με τον Klaus Schwab οι απλοί άνθρωποι δεν πρέπει να έχουν δικό τους αυτοκίνητο.

    https://newspunch.com/wef-declares-people-have-no-right-to-own-their-own-cars-you-can-walk-or-share/

Απάντηση