Ο Αντώνης Φώσκολος ομότιμος ερευνητής της Γεωλογικής Υπηρεσίας του Καναδά αποδομεί το παραμύθι της κλιμ@τικής αλλαγής: “Είναι μία απάτη που προωθεί η Νέα Τάξη Πραγμάτων”

«Tο ενεργειακό πρόβλημα της Ευρώπης  θα λυθεί όταν αξιοποιηθούν οι υδρογονάνθρακες της Ανατολικής Μεσογείου, η Ελλάδα, τα παιδιά και τα εγγόνια μας, μπορούν να ζήσουν πλούσια για εκατοντάδες χρόνια με τα κοιτάσματα που έχει η χώρα μας», αναφέρει σε συνέντευξή που έδωσε στην εκπομπή ΑΝΤΙΠΡΟΤΑΣΗ του δημοσιογράφου Νίκου Κυριακάκη, o Αντώνης Φώσκολος, oμότιμος Καθηγητής  του Τμήματος Ορυκτών Πόρων στο Πολυτεχνείο Κρήτης και ομότιμος ερευνητής της Γεωλογικής Υπηρεσίας του Καναδά. Επίσης έχει διατελέσει πρόεδρος του τμήματος Μηχανικών Ορυκτών Πόρων και σύμβουλος του ΟΗΕ για τα ενεργειακά θέματα.

Για την ανθρωπογενή κλιματική αλλαγή ο κ. Φώσκολος ανέφερε, «αν και δεν είμαι ειδικός στο θέμα της κλιματικής αλλαγής ξεκίνησα να ασχολούμαι με αυτό το θέμα γιατί είναι συνδεδεμένο με την εκμετάλλευση των υδρογονανθράκων, εγώ είμαι στον τομέα της ανίχνευσης και εντοπισμού υδρογονανθράκων, είναι και τα δύο πράγματα συνδεδεμένα, η κλιματική αλλαγή είναι μια απάτη η οποία εξυφανθεί για να εκτοπίσει τους υδρογονάνθρακες με αποτέλεσμα να δούμε τα μαύρα χάλια που έχει σήμερα η Ευρώπη.

Η Ευρώπη, κυρίως οι Βρυξέλλες, οι σημερινές διεφθαρμένες Βρυξέλλες υιοθέτησαν την κλιματική αλλαγή για να εκτοπίσουν τους υδρογονάνθρακες. Βεβαίως στηρίχτηκαν στις ανεμογεννήτριες και βλέπουμε τώρα ότι ανεμογεννήτριες όταν έκοψε το φυσικό αέριο ο Πούτιν, δεν ικανοποίησαν τις ενεργειακές ανάγκες της Ευρώπης.

Για να καταλάβει ο κόσμος ορισμένα πράγματα  για τον αν και πόσο ανέβηκε η μέση γήινη θερμοκρασία εξαιτίας του διοξειδίου του άνθρακος, Εδώ και 90 χρόνια, η μέση θερμοκρασία ανέβηκε κατά δύο δέκατα του ενός βαθμού αυτό όλοι το αποδίδουν είναι ότι οφείλεται στον άνθρωπο και στο διοξείδιο του άνθρακα.

Μέσα σε 90 χρόνια, η μέση θερμοκρασία της Γης που ήταν είναι 15 βαθμοί, πήγε στους 15,2 βαθμούς Κελσίου και όλος αυτός ο πανικός γίνεται επειδή ορισμένοι επιστήμονες του ΟΗΕ που θέλανε να ελέγξουν την πορεία της ανθρωπότητας έκαναν μοντέλα προσομοίωσης προσπαθώντας να συνδέσουν αύξηση του διοξειδίου του άνθρακος με την αύξηση της θερμοκρασίας.


Αναφορικά με τους υδρογονάνθρακες στην Ελλάδα, ο κ. καθηγητής είπε «η Κρήτη είναι ένα εργοστάσιο ημερησίας παραγωγής φυσικού αερίου. Εξαιτίας του ότι υπάρχουν οι συγκλίνουσες πλάκες και στο σημείο σύγκλισης βγαίνει φυσικό αέριο. Εάν σταματήσει αυτή η σύγκλιση, που δεν πρόκειται, θα σταματήσει να βγαίνει και φυσικό αέριο. Εδώ και 1 εκατομμύριο χρόνια, κάτω από την Κρήτη βγαίνει φυσικό αέριο κάθε μέρα, κάθε δευτερόλεπτο. Και αυτό το αέριο φεύγει στην ατμόσφαιρα. Αυτό που δεν φεύγει, μετατρέπεται σε υδρίδες.Αν δείτε τα υποβρύχια που έχουν κάνει έρευνα στον πυθμένα της Κρήτης, ο Ναυτίλος, κανένας δεν ξέρει για τον Ναυτίλο, βλέπει συνεχώς τι ποσότητες φυσικού αερίου βγαίνουν κάτω από την Κρήτη. Ένα μέρος από αυτό έχει αποθηκευθεί στους κοραλλιογενείς υφάλους. Οι κοραλλιογενείς ύφαλοι είναι ακριβώς οι ίδιοι, με αυτούς του Ζορ (σ.σ. κοίτασμα φυσικού αερίου στον αιγυπτιακό τομέα της Μεσογείου), του Γλαύκου (σ.σ. κυπριακό κοίτασμα) και της Καλυψούς (σ.σ. κυπριακό κοίτασμα). Και έχουμε 35 στόχους βόρεια της μεσογειακής ράχης και εκτιμώ ότι έχουμε άλλους 35 νότια της μεσογειακής ράχης», έδωσε μια πρώτη εικόνα.

«Ο πλούτος είναι αμύθητος. Δεν συζητάμε ‘αν έχουμε’, .Όποιος δεν ξέρει ότι όπου υπάρχει ηφαίστειο με φυσικό αέριο υπάρχει και κοίτασμα, το λένε όλες οι εγκυκλοπαίδειες του κόσμου. Να πάνε να τις διαβάσουν και μετά να λένε ‘αν έχουμε’. Όπου υπάρχει ηφαίστειο, υπάρχει και κοίτασμα. Αυτό το λέει η επιστήμη και είναι γραμμένο στις εγκυκλοπαίδειες.

Απάντηση