Ιδιαίτερη ανησυχία προκαλεί στην Ευρώπη η έκρηξη της πανδημίας του κορονοϊού που παρατηρείται το τελευταίο διάστημα στην Κίνα, με ολοένα και περισσότερες να αρχίζουν να εφαρμόζουν περιορισμούς για τους ταξιδιώτες που φτάνουν στο έδαφός τους από τον ασιατικό γίγαντα.

Όπως σχολιάζει σε δημοσίευμά του το Politico, ο διχασμός σχετικά με τα ταξιδιωτικά μέτρα υπογραμμίζει την έλλειψη συντονισμού στην ΕΕ.

Εντωμεταξύ, τα κρατικά μέσα της Κίνας ανέφεραν πως τα περιοριστικά μέτρα που έχουν επιβληθεί σε όλο τον κόσμο προκαλούν διακρίσεις.

Η Ιταλία ήταν η πρώτη χώρα της Ευρωπαϊκής Ένωσης που επέβαλε υποχρεωτικούς ελέγχους για επιβάτες που φτάνουν από την Κίνα.

Μάλιστα, η Ιταλία κάλεσε την Πέμπτη την υπόλοιπη Ευρωπαϊκή Ένωση να ακολουθήσει το παράδειγμά της, όμως η Γερμανία και η Πορτογαλία δήλωσαν ότι δεν βλέπουν την ανάγκη για νέους περιορισμούς, ενώ η Αυστρία τόνισε τα οικονομικά οφέλη από την επιστροφή των Κινέζων τουριστών στην Ευρώπη.

H Γαλλία, ενώ αρχικά τηρούσε στάση αναμονής, ανακοίνωσε την Παρασκευή πως όλοι οι ταξιδιώτες από την Κίνα θα πρέπει να έχουν υποβληθεί σε τεστ για την Covid-19 πριν από την αναχώρηση της πτήσης τους.

Τέλος, όσον αφορά την Ισπανία, όσοι ταξιδεύουν από την Κίνα θα πρέπει να διαθέτουν αρνητικό τεστ, ή να είναι πλήρως εμβολιασμένοι για τον κορονοϊό, δήλωσε την Παρασκευή η υπουργός Υγείας Καρολίνα Ντάριας.

Προηγούμενο άρθροΓιώργος Κομνηνός: “Λέτε ψέματα για πολυκοσμία στην συγκέντρωση των Drag Queen… Δέκα άτομα ήταν μαζεμένα ίδια με αυτούς”
Επόμενο άρθροΔεν φτάνει που κάνουν προπαγάνδα υπέρ του Κούλη τους πληρώνει ο ελληνικός λαός αστυνομικούς να τους φυλάνε: Ο Νίκος Στραβελάκης κυκλοφορεί με συνοδεία αστυνομικού πληρωμένο από την τσέπη του Έλληνα φορολογούμενου

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ