Η κόζα νόστρα της Ελλάδας έχει το όνομα της Νέας Δημοκρατίας: Ο αρχιμαφιόζος Μητσοτάκης καθαρίζει κι άλλο εξιλαστήριο θύμα που γνωρίζει τα πάντα για τις υποκλοπές

Άλλο ένα “εξιλαστήριο θύμα” βρήκε παραμονή Πρωτοχρονιάς ο Κούλης Μητσοτάκης για το σκάνδαλο των υποκλοπών και της παρακρατικής λειτουργίας του Μεγάρου Μαξίμου, την ώρα που βασικός αυτουργός και ..αρχικοριός είναι ο ίδιος μαζί με τον ανιψιό του Γρηγόρη Δημητριάδη.

Έτσι λοιπόν ξηλώθηκε χθες ο γενικός γραμματέα στο υπουργείο Εξωτερικών Γιάννης Σμυρλής το όνομα του οποίου έχει εμπλακεί στην υπόθεση του Predator, ως ένας από τους …αυτοφωράκηδες που χρησιμοποιούσε το παρακράτος και η μαφία του Μαξίμου. Ο Σμυρλής είχε βάλει την υπογραφή του στις άδειες για εμπορία του Predator σε τρίτες χώρες και ήταν -όσο και να το έκρυβαν στην αρχή- ένας από τους άμεσα εμπλεκόμενους. Μετά την αποάλυψη και τον σάλο που δημιουργήθηκε, σε συνέντευξή του στην ΕΡΤnews o αρμόδιος υφυπουργός Εξωτερικών, Κώστας Φραγκογιάννης, είχε υποστηρίξει ότι «το ΥΠΕΞ δίνει εκατοντάδες άδειες», καθώς και ότι υπάρχουν διαδικασίες ελέγχου «που θεσπίζονται από ευρωπαϊκούς και εθνικούς κανονισμούς». Όπως είπε, τότε, οι άδειες δίνονται από υπηρεσιακούς παράγοντες και δεν έχουν τη δική του υπογραφή ή την υπογραφή άλλου στελέχους της κυβέρνησης. Μόνο που ε΄λεγε κι αυτός ψέμματα διότι τελικά είχε μπει η υπογραφή του γεν. Γραμματέα…

Η δικαιολογία που χρησιμοποιήθηκε για το ξήλωμά του ήταν ότι δήθεν … “επιστρατεύεται” για τις ερχόμενες εκλογές. Και συνοδεύτηκε από τις “πληροφορίες” ότι θα είναι υποψήφιος βουλευτής. Στον πανικό τους όμως -για να βρουν να πουν κάτι ως άλλοθι για το ξήλωμά του- δεν …σκέφτηκαν το πιο απλό. Δηλαδή ότι για να μπορεί να πολιτευθεί σύμφωνα με τα συνταγματικά κωλύματα για τα κυβερνητικά στελέχη και τους γενικούς γραμματείς χρειάζεται να έχει παραιτηθεί έξι μήνες πριν από την λήξη της τετραετίας, αλλά στην προκειμένη περίπτωση θα είχαν μέσα στα ψηφοδέλτια τους έναν από τους πιο άμεσα εμπλεκόμενους στο σκάνδαλο, την ώρα που υποτίθεται ότι ο Κούλης τους “τρώει” για να δείξει για να δείξει ότι ο ίδιος δεν έχει καμιά σχέση και “καθαρίζει” το τοπίο. Έτσι αφού κατάλαβαν την ακόμη πιο μεγάλη πατάτα που θα έκαναν, έτρεχαν όλο το απόγευμα να το μαζέψουν λέγοντας πια ότι “επιστρατεύεται” μεν αλλά δεν θα είναι υποψήφιος και απλώς θα πάρει μια θέση στον προεκλογικό κομματικό μηχανισμό της οδού Πειραιώς. Μια άλλη πληροφορία μας λέει πάντως ότι ο ίδιος ο Σμυρλής “παζάρεψε” την παραίτησή του αρχικά με την συμμετοχή του στα γαλάζια ψηφοδέλτια, καθώς μάλιστα μπορούσε να …απειλήσει ότι αν “μιλήσει” για τις εντολές που εκτελούσε με τις υπογραφές για το Predator θα έκαιγε κόσμο και κοσμάκη. Δηλαδή σε τελική ανάλυση τον Κούλη και τον Δημητριάδη, μαζί με τον υφυπουργό Εξωτερικών που έχει την ίδια αρμοδιότητα Κ. Φραγκογιάννη. Ενώ λοιπόν μάζευε χθες το μεσημέρι τα πράγματά του και σε όσους του τηλεφωνούσαν έλεγε ότι “κατεβαίνω για βουλευτής”, λίγη ώρα αργότερα το …τροπάρι άλλαξε και αφού τους είχε αδειάσει τη γωνιά του πέταξαν το καρότο της κομματικής θέσης για να το “βουλώσει” και να …εξαφανιστεί. Βεβαίως έχει σημασία ότι και από την άλλη πλευρά, ο ίδιος το ήθελε πολύ όχι απλώς να κατεβεί αλλά και να προσπαθήσει να βγει βουλευτής ελπίζοντας ότι αυτό θα του εξασφάλιζε ασυλία όταν θα έλθει μετά τις εκλογές η ώρα όλοι αυτοί εγκληματίες να λογοδοτήσουν και να πάνε στη φυλακή.

Πριν από τον Γ. Σμυρλή, έχουν προηγηθεί κι άλλα εξιλαστήρια θύματα για την ίδια υπόθεση των υποκλοπών. Θυμίζουμε ότι πρόσφατα την χορήγηση των δύο αδειών που υπογράψει για το Predator ο απομακρυνθείς γεν. Γραμματέας είχαν αποκαλύψει οι New York Times και στη συνέχεια παραδέχτηκε ο τότε εκπρόσωπος του ΥΠΕΞ Αλέξανδρος Παπαϊωάννου. Λίγες ώρες μετά τη δήλωση παραδοχής, ξηλώθηκε ο Παπαϊωάννου από τη θέση του εκπροσώπου με το γελοίο πρόσχημα ότι είχε ήδη …εγκριθεί η μετακίνησή του σε άλλο πόστο του διπλωματικού σώματος στο εξωτερικό. Εδώ πρέπει να αναφέρουμε ότι μέχρι τότε ο ίδιος ο Κούλης αλλά και συνολικά η κυβέρνηση με τους αρμόδιους υπουργούς και παρατρεχάμενους οποιαδήποτε επίσημη σχέση με οτιδήποτε είχε να κάνει με το κακόβουλο λογισμικό παρακολούθησης και τα φόρτωναν στους… ιδιώτες. Ψεύτες και απατεώνες.

Στο προηγούμενο διάστημα, είχαν ξηλωθεί και οι τρεις υποδιοικητές της ΕΥΠ με την αιφνιδιαστική τροπολογία που είχαν φέρει τελευταία στιγμή στο σχετικό νομοσχέδιο για τις αλλαγές στον τρόπο λειτουργίας της Υπηρεσίας. Σε εκείνη τη φάση τους “έφαγαν” για να τους φορτώσουν τις παρακολουθήσεις και υποκλοπές που είχαν αρχίσει να αποκαλύπτονται, όπως στην πρώτη φάση -με την αποκάλυψη για τον αρχηγό του ΠΑΣΟΚ Ν. Ανδρουλάκη- ο Κούλης και ο Δημητριάδης “καθάρισαν” τον τότε αρχηγό της ΕΥΠ. Π. Κοντολέοντα. Και λίγο αργότερα ξηλώθηκε και ο γεν. Γραμματέας του υπ. Προστασίας του Πολίτη Κ. Τσουβάλας που εκτός από κουμπάρος του Ι. Λαβράνου είχε κι αυτός -από πιο παλιά- ενεργό ανάμειξη σε όλη αυτή την βρώμικη ιστορία.

«Σήμερα ολοκληρώνεται ένας πολύ σημαντικός κύκλος μεταρρυθμίσεων και επιτυχών δράσεων για εμένα και ανοίγει ένας νέος, καθώς επιστρατεύομαι στον εκλογικό αγώνα για τη νέα μεγάλη νίκη της Νέας Δημοκρατίας» έγραψε συγκεκριμένα ο γενικός γραμματέας οικονομικής διπλωματίας και εξωστρέφειας του υπουργείου Εξωτερικών όπως ήταν ο πλήρης τίτλος του και ο οποίος είχε επιλεγεί για τη θέση αυτή από -ποιον άλλον…-τον ανιψιό Γρηγόρη Δημητριάδη. Με την ευκαιρία αυτή όμως γιατί δεν μας είπε και τι είχε γίνει με τις άδειες που υπέγραψε; Με τίνος την εντολή το έκανε; Γιατί έκρυβε; Ποιες άλλες ανάλογες αποφάσεις και υπογραφές υπάρχουν; Αργά ή γρήγορα θα αναγκαστεί και αυτός να μιλήσει και να τα ξεράσει όλα..

Απάντηση