Χαμός στα social media για τους ανθρώπους που έχουν εξαθλιώσει τέσσερα χρόνια τη χώρα: “Ρίξτε τώρα τον ΦΠΑ όπως η Ισπανία δεν αντέχουμε να πληρώνουμε άλλο”

«Φαρμάκι» κατά της κυβέρνησης που μοιράζει «κουπόνια», την ώρα που στην Ισπανία καταργούν τον ΦΠΑ σε είδη πρώτης ανάγκης.

Την οργή των χρηστών του Twitter για τις πρακτικές Μητσοτάκη με πενιχρά επιδόματα προκάλεσε η ανακοίνωση του Πέδρο Σάντσεθ για ουσιαστικά μέτρα που ανακουφίζουν τους πολίτες της Ισπανίας.

Συγκεκριμένα, η ισπανική κυβέρνηση ενέκρινε χθες, μια σειρά από μέτρα ενίσχυσης της μεσαίας και της εργατικής τάξης όπως μείωση του ΦΠΑ από 4% σε 0% στα βασικά τρόφιμα (ψωμί, αλεύρι, γάλα, τυρί, αυγά, φρούτα, λαχανικά, πατάτες, δημητριακά), μείωση του ΦΠΑ από 10% σε 5% στα έλαια και τα μακαρόνια, ενίσχυση 200 ευρώ σε 4,2 εκατ. οικογένειες με εισόδημα έως και 27.000 ευρώ, μείωση κατά 30% των αστικών και υπεραστικών μέσων μαζικής μεταφοράς στις περιοχές όπου η περιφερειακή και δημοτική αυτοδιοίκηση τη συμπληρώνουν έως και 50%, παράταση για έξι μήνες της μείωσης του φόρου ρεύματος και φυσικού αερίου. Πάγωμα της μέγιστης τιμής του βουτανίου κ.α.

Όπως ήταν αναμενόμενο, χρήστες των social media ξεσηκώθηκαν κατά της κυβέρνησης Μητσοτάκη, εξαπολύοντας πυρά για τα «χαρτζιλίκια» που μοιράζει, κοροϊδεύοντας τους Έλληνες πολίτες.

Απάντηση