Τα άρπαξαν και από το Μαρόκο τα λαμόγια Ευρωπαϊκής μαφίας… Έχει καμία σχέση η Ευρωπαϊκή Ένωση με το εγχείρημα που ξεκίνησε πριν χρόνια?

Αποκαλύψεις για τη δωροδοκία των Φραντζέσκο Τζιόρτζι και Αντόνιο Παντσέρι φέρνει στο «φως» της δημοσιότητας το γερμανικό περιοδικό Spiegel, τονίζοντας ότι το Μαρόκο είχε διαδραματίσει το ίδιο ενεργό ρόλο με το Κατάρ στη δωροδοκία ευρωπαΐων αξιωματούχων.

Συγκεκριμένα, υπό τον τίτλο «Marokkogate», το γερμανικό δημοσίευμα επικαλείται διαβαθμισμένα έγγραφα που αναφέρουν χαρακτηριστικά ότι, οι μυστικές υπηρεσίες του Μαρόκου «DGED» εμπλέκονται στο υψηλότερο επίπεδο του σκανδάλου διαφθοράς και δωροδοκίας.

Σύμφωνα πάντα με με τα έγγραφα που έχει στα «χέρια» του το γερμανικό περιοδικό, η DGED φέρεται να είχε προσλάβει από το 2019 τρεις Ιταλούς: τον πρώην ευρωβουλευτή, Πιερ Αντόνιο Παντσέρι, τον νυν ευρωβουλευτή, Αντρέα Κοζολίνο όπως και τον βοηθό του, Φραντσέσκο Τζιόρτζι, σύντροφο της Εύας Καϊλή. Οι μυστικές υπηρεσίες του Μαρόκου πλήρωναν αδρά τους συνεργάτες τους ώστε να ασκούν επιρροή στην ομάδα των Σοσιαλδημοκρατών του Ευρωκοινοβουλίου προς όφελος της κυβέρνησης της Ντόχα.

Τέλος, οι ίδιες πηγές αναφέρουν ότι ο Αμπντελραχίμ Ατμούν, νυν πρεσβευτής του Μαρόκου στην Πολωνία, ήταν ο επικεφαλής των τριών Ιταλών, με την «τριάδα» να βρίσκεται σε άμεση επαφή με τον Γενικό Διευθυντή των Μυστικών Υπηρεσιών του Μαρόκου, Μοχάμαντ Γιασίν Μανσούρι.

Απάντηση