Μία χώρα ρημαγμένη από τα μνημόνια και τις κρίσεις πληρώνει την υψηλότερη τιμή ρεύματος σε όλη την αναπτυγμένη Ευρώπη!!! Πότε θα ξεσηκωθεί ο κόσμος να τους κυνηγήσει

Ακόμη μια αρνητική πρωτιά επί των ημερών της κυβέρνησης Μητσοτάκη καταγράφει η Ελλάδα, καθώς σύμφωνα με τα στοιχεία της Ρυθμιστικής Αρχής Ενέργειας (ΡΑΕ) η χονδρική τιμή του ρεύματος στην Ελλάδα κυμαίνεται στα 239,10 ευρώ ανά μεγαβατώρα, με την χώρα μας να αναδεικνύεται σε πρωταθλήτρια ενεργειακής ακρίβειας για όγδοη συνεχόμενη μέρα σε όλη την Ευρώπη.

Χαρακτηριστικά, η Ελλάδα έχει το ακριβότερο ρεύμα με μεγάλη διαφορά, καθώς στη δεύτερη θέση βρίσκονται η Ιταλία και η Μάλτα με 175,79 ευρώ ανά μεγαβατώρα, με τη διαφορά της Ελλάδας από τις δύο χώρες στο ηλεκτρικό ρεύμα να είναι 63,31 ευρώ ανά μεγαβατώρα. Τα νέα στοιχεία διαψεύδουν έτσι πανηγυρικά το αφήγημα της κυβέρνησης Μητσοτάκη περί στήριξης των νοικοκυριών μέσα από επιδόματα και επιδοτήσεις που έχουν σκοπό να κάνουν «μασάζ» στη λαϊκή δυσαρέσκεια.

Σημειώνεται ότι το φθηνότερο ρεύμα στην Ευρώπη έχουν η Ισπανία και η Πορτογαλία, με 41,41 ευρώ ανά μεγαβατώρα και ακολουθούν το Λουξεμβούργο και η Γερμανία με 45,90 ευρώ ανά μεγαβατώρα, το Βέλγιο με 51,05 ευρώ και η Γαλλία με 51,54 ευρώ.

Απάντηση