Γιάννης Σμυρλής: Έκανε την βρώμικη δουλειά με τις υποκλοπές και τώρα παραιτείται από το υπουργείο Εξωτερικών για να βοηθήσει τον προεκλογικό αγώνα της Νέας Δημοκρατίας


Πολιτική κόντρα έχει ξεσπάσει για τον Γιάννη Σμυρλή, που παραιτείται από τη θέση του Γενικού Γραμματέα του υπουργείου Εξωτερικών για να πολιτευτεί με τη ΝΔ στις εθνικές εκλογές.

Ο ΣΥΡΙΖΑ κάνει λόγο για τον άνθρωπο του Κυριάκου Μητσοτάκη, που επιχειρείται να ξεπλυθεί στην κολυμπήθρα του «προεκλογικού αγώνα» ενώ έκανε τη βρώμικη δουλειά στο σκάνδαλο των παρακολουθήσεων.

Υπενθυμίζεται πως ο Γιάννης Σμυρλής μέσω social media ανήγγειλε στις 29/12 την αποχώρησή του από τη θέση του γενικού γραμματέα στο υπουργείο Εξωτερικών και την «επιστράτευσή» του στον εκλογικό αγώνα της ΝΔ.

Στα έγγραφα που είχε κοινοποιήσει ο τομέας Διαφάνειας του ΣΥΡΙΖΑ, με αποδέκτη τον Ισίδωρο Ντογιάκο, εμφανίζονται οι δύο πρώτες άδειες που έδωσε το υπουργείο Εξωτερικών στην Intellexa το 2021 για την εξαγωγή του Predator στη Μαδαγασκάρη, όπως είχε επισημάνει ο πρώην αναπληρωτής υπουργός Υγείας, Παύλος Πολάκης, τα οποία φέρουν την υπογραφή του Γιάννη Σμυρλή.

Μάλιστα, στα έγγραφα αναγραφόταν ρητώς ότι πρόκειται για λογισμικό παρακολούθησης κινητών τηλεφώνων, το οποίο κοστολογείται στα 3 εκατομμύρια ευρώ, ενώ αποτυπώνεται η εξαγωγή του μέσω αγγλικής εταιρείας.

Αυτό πάντως δεν σημαίνει ότι ο απερχόμενος γενικός γραμματέας οικονομικής διπλωματίας και εξωστρέφειας του ΥΠΕΞ θα είναι υποψήφιος βουλευτής αλλά θα αναλάβει κρίσιμο κομματικό πόστο στο Μοσχάτο. Πληροφορίες αναφέρουν συγκεκριμένα ότι επιστρατεύεται στην ΝΔ και στο κόμμα σε οργανωτική θέση ενόψει εκλογών.

«Σήμερα ολοκληρώνεται ένας πολύ σημαντικός κύκλος μεταρρυθμίσεων και επιτυχών δράσεων για εμένα και ανοίγει ένας νέος, καθώς επιστρατεύομαι στον εκλογικό αγώνα για τη νέα μεγάλη νίκη της Νέας Δημοκρατίας» αναφέρει χαρακτηριστικά ο κ. Σμυρλής ευχαριστώντας προσωπικά τον Κυριάκο Μητσοτάκη για την εμπιστοσύνη που του έδειξε.

Απάντηση