Όταν δεν ξυλοκοπούν τους Έλληνες που αντιδράνε στον δικτάτορα έχουν σοβαρές αρμοδιότητες: Οκτώ αστυνομικοί φυλάνε ένα βρέφος στο Ιπποκράτειο Νοσοκομείο Θεσσαλονίκης

Συνήθως οι αστυνομικοί είναι υπεύθυνοι για τη φύλαξη κατηγορουμένων εντός νοσοκομείων, προκειμένου να μη δραπετεύσουν, αλλά το να δοθεί εντολή να φυλάνε… βρέφη νομίζουμε ότι ισχύει μόνο στην Ελλάδα.

Το ζήτημα της διάθεσης αστυνομικών για τη φύλαξη ασυνόδευτων παιδιών σε νοσοκομεία επαναφέρει ο πρόεδρος της Ενωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Θεσσαλονίκης Θοδωρής Τσαϊρίδης, σημειώνοντας πως από την παραμονή των Χριστουγέννων οκτώ αστυνομικοί βρίσκονται στο «Ιπποκράτειο» για ένα βρέφος τριών μηνών, που φιλοξενείται εκεί με εισαγγελική εντολή!

Ο ίδιος χαρακτηρίζει παράλογο το γεγονός, καθώς, όπως αναφέρει, «ψάχνουμε αστυνομικούς για τον δρόμο και οι λίγοι που βρίσκονται έξω εκτελούν τέτοια καθήκοντα».

Σημειώνεται πως για τη φύλαξη του βρέφους απαιτούνται δύο αστυνομικοί σε κάθε βάρδια. Οπως αναφέρει ο κ. Τσαϊρίδης, «ο ίδιος ο υπουργός παραδέχεται τον παραλογισμό του ζητήματος», αλλά η αλήθεια είναι ότι δεν έκανε κάτι για να αλλάξει το νόμο.

Υπενθυμίζεται πως για το συγκεκριμένο θέμα αντιπροσωπία αστυνομικών είχε απευθυνθεί στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης, ζητώντας να βρεθεί λύση.

Αναλυτικά ο κ. Τσαϊρίδης υποστηρίζει: «Ξεκινάμε εποικοδομητικά μετά τις άγιες ημέρες των Χριστουγέννων. Φύλαξη βρέφους τριών μηνών από δύο αστυνομικούς της ΓΑΔΘ, οκτώ αστυνομικοί την ημέρα λοιπόν απασχολούνται από τις 24/12 για τη φύλαξη βρέφους τριών μηνών! Τι και αν έχουν κατατεθεί μέσα στο έτος πέντε και πλέον ερωτήσεις για το ίδιο ζήτημα; Τι και αν ο ίδιος ο υπουργός παραδέχεται τον παραλογισμό του ζητήματος; Δεν αλλάζει τίποτα! Ψάχνουμε αστυνομικούς για τον δρόμο και οι λίγοι που βρίσκονται έξω εκτελούν τέτοια καθήκοντα. Είναι απορίας άξιο αν υπάρχει ίχνος λογικής σε αυτή τη χώρα».

Απάντηση