“Φύγε επιτέλους ρε γκαντέμη δεν θα αφήσεις τίποτα όρθιο”!!! Ταρακουνήθηκε η Εύβοια από τον σεισμό 4,9 βαθμών της κλίμακας ρίχτερ

Σεισμική δόνηση 4,9 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ σημειώθηκε στην Εύβοια ενώ έγινε ιδιαίτερα αισθητός στην Αττική και λόγω της διάρκειάς του.

Σύμφωνα με την επικαιροποιημένη λύση του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου, το επίκεντρο του σεισμού εντοπίζεται 5χλμ ανατολικά των Ψαχνών ενώ το εστιακό του βάθος υπολογίζεται στα 13,2 χλμ.Ισχυρός σεισμός σημειώθηκε στις 14:24 στην Εύβοια και έγινε ιδιαίτερα αισθητός στην Αττική.

H πρώτη εκτίμηση του Ευρωμεσογειακού Ινστιτούτου έκανε λόγο για 5,1 Ρίχτερ, αναθεωρώντας στη συνέχεια στα 4,9 Ρίχτερ, με επίκεντρο 15 χλμ. ΒΑ της Χαλκίδας.

Το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο τοποθέτησε τη δόνηση στα 4,8 Ρίχτερ και το εστιακό βάθος στα 13,3 χλμ., ενώ λίγο αργότερα αναθεώρησε επίσης στα 4,9 Ρίχτερ, με επίκεντρο 5 χλμ ανατολικά των Ψαχνών.Ο πρόεδρος του ΟΑΣΠ, Ευθύμιος Λέκκας, μιλώντας στο kathimerini.gr ανέφερε πως «ο σεισμός ήταν της τάξης των 5 Ρίχτερ με πολύ μικρό εστιακό βάθος».

«Ακόμη δεν ξέρουμε αν έχει επιπτώσεις όσον αφορά σε ζημιές. Πάντως ο σεισμός αυτός δεν σχετίζεται με τους σεισμούς που σημειώθηκαν το προηγούμενο διάστημα στην Εύβοια» πρόσθεσε.

Από τη μεριά του, ο Διευθυντής Ερευνών στο Γεωδυναμικό Ινστιτούτο του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών, Αθανάσιος Γκανάς, μιλώντας στο kathimerini.gr, σημείωσε πως ο σεισμός έγινε στην περιοχή των Ψαχνών Ευβοίας τονίζοντας πως «πρόκειται για μια περιοχή με ρήγματα μεσαίας δυναμικότητας που φτάνουν συνήθως τα 5 ρίχτερ».

Απάντηση