Πόσο ακόμα θα ξεφτιλιστείς ρε Ματίνα για πέντε λεπτά δημοσιότητας… Τριγυρίζει σαν το “σκιάχτρο” στα κανάλια και τρομοκρατεί τον κόσμο σχετικά με τη γρίπη

«Η έξαρση της γρίπης θα είναι από αρχές Ιανουαρίου, Φεβρουάριο», τόνισε η πρόεδρος της ΕΙΝΑΠ, Μ. Παγώνη, υπενθυμίζοντας παράλληλα ότι ο κορ#νοϊός είναι ακόμη εδώ και μαζί με τις υπόλοιπες ιώσεις έχουν δημιουργήσει μεγάλα προβλήματα.

«Είναι η εποχή των ιώσεων. Έχει ξεκινήσει λίγο νωρίτερα και για τα παιδιά και για τους μεγαλύτερους, ιδιαίτερα αυτούς που έχουν και υποκείμενα νοσήματα -οι άνω των 60- και έχουμε αρκετά περιστατικά», ανέφερε μιλώντας στην ΕΡΤ η κα Παγώνη, εφιστώντας την προσοχή και συστήνοντας τη διενέργεια τεστ, κορ#νοϊού και γρίπης πριν την επίσκεψη σε σπίτια συγγενών και φίλων τις ημέρες των εορτών.

Όπως ανέφερε, «επειδή συμπίπτει και η γρίπη και η νόσος Co-vid -19 και οι άλλες ιώσεις και ο συγκυτιακός ιός, λογικό είναι να προσέξουμε πολύ αυτές τις μέρες. Γι’ αυτό λοιπόν, όποιος έχει απλά συμπτώματα με το που ξεκινάνε, είτε είναι παιδί, είτε είναι μεγάλος σε ηλικία, θα πρέπει να παραμείνει στο σπίτι. Δεν θα πρέπει να έρθει σε επαφή με τους συγγενείς».

Πρόσθεσε πως «θα πρέπει να προσέξουμε να κάνουμε και ένα τεστ, ιδιαίτερα για τον κορ#νοϊό, γιατί αρχίζουμε και τον ξεχνάμε, αλλά ο κορ#νοϊός είναι εδώ, οι υποπαραλλαγές είναι εδώ και επειδή δεν δηλώνονται όλα τα κρούσματα που υπάρχουν, γιατί δεν είναι υποχρεωτικά πλέον να δηλώνεις, δεν ξέρουμε ακριβή αριθμό. Είναι αρκετά τα κρούσματα τα οποία δεν γνωρίζουμε. Επομένως, γρίπη, κορ#νοϊός, οι υπόλοιπες ιώσεις έχουν δημιουργήσει μεγάλα προβλήματα και ακόμα για δύο μήνες μετά τις γιορτές θα έχουμε έξαρση ακόμα της γρίπης».

Σημείωσε ότι οι μεγάλοι δεν έχουν πάει για το εμβ#λιο της γρίπης, έχουν ξεχαστεί, έχουν χαλαρώσουμε τις γιορτές, συστήνοντας και οι άνω των 60 ετών που δεν έχουν πάει να κάνουν και το επικαιροποιημένο για Cov-id 19. Για τη γρίπη, ανέφερε ότι η έξαρση θα είναι «από αρχές Ιανουαρίου, Φεβρουάριο. Μπορεί να την είχαμε ξεχάσει για δύο χρόνια, να είχαμε λίγα περιστατικά λόγω μάσκας και λόγω μέτρων αυστηρών που υπήρχαν. Τώρα όμως, τα πράγματα αρχίζουν και φαίνονται και θα είμαστε όπως ήμασταν παλιά».

Απάντηση