Κυριάκος Μητσοτάκης: Φεύγει και αφήνει πίσω του συντρίμμια… Ο επόμενος που θα έρθει θα βρει άδεια ταμεία και τεράστια ελλείμματα στον προϋπολογισμό

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης έχει επιφέρει την μεγαλύτερη οικονομική καταστροφή που έχει γνωρίσει η χώρα, τουλάχιστον στη μεταπολίτευση.

Αυτός ο ισχυρισμός ίσως να ακούγεται υπερβολικός, ειδικά όταν το κυρίαρχο αφήγημα στα συστημικά ΜΜΕ είναι οι «πρωτοφανείς οικονομικές επιδόσεις» της Ελλάδας, οι επενδύσεις, οι 11 αναβαθμίσεις, η «τεράστια ανάπτυξη» που υπερβαίνει το μέσο όρο της ΕΕ, η μείωση της ανεργίας κλπ.

Η αλήθεια δυστυχώς είναι τελείως διαφορετική. Η εικόνα της χώρας είναι τραγική. Για την ακρίβεια, εάν η Ελλάδα ήταν εταιρεία, θα είχε απολυθεί σύσσωμο το διοικητικό συμβούλιο και οι μέτοχοι θα είχαν προσφύγει στη δικαιοσύνη.

Η Ελλάδα παρουσίασε το μεγαλύτερο σωρευτικό έλλειμμα, ύψους 17,4% του ΑΕΠ της, τη διετία 2020-2021 μεταξύ των χωρών της Ε.Ε. Όπως όλα δείχνουν και το 2022 θα κλείσει με έλλειμμα. Το γραφείο προϋπολογισμού του κράτους της Βουλής κρούει τον κώδωνα του κινδύνου για τα δίδυμα ελλείμματα της οικονομίας, γεγονός που καταδεικνύει την τραγική κατάσταση στην οποία έχουμε περιέλθει.

Ο δανεισμός έχει εκτοξευτεί. Λόγω του ιλιγγιώδους ελλείμματος του εμπορικού ισοζυγίου το οποίο και αυτό καταγράφει ρεκόρ όλων των εποχών, η Ελλάδα ζει πλέον με δανεικά.

Σα να μη φτάνουν όλα αυτά, η Ελλάδα εξακολουθεί να είναι η ακριβότερη στην Ευρώπη τόσο στο κόστος ενέργειας, όσο και στο κόστος καυσίμων. Είναι αδιανόητο μία χώρα που βρίσκεται στον πάτο της ευρωπαΐκής κατάταξης αναφορικά με τις αποδοχές και τους μισθούς, να έχει το ακριβότερο ρεύμα – σε επίπεδο χονδρικής – και τα ακριβότερα καύσιμα σε επίπεδο λιανικής.

Εάν μάλιστα συνειδητοποιήσουμε ότι το κόστος ενέργειας είναι βασικό κριτήριο ανταγωνιστικότητας μίας χώρας, η ανταγωνιστικότητα της Ελλάδας έχει καταρρεύσει.

Αντίθετα, το γεγονός ότι μία χώρα με τους χαμηλότερους μισθούς – πλην Βουλγαρίας – συνεχίζει να πληρώνει το ακριβότερο κόστος σε ρεύμα και καύσιμα, αποδεικνύει την συντονισμένη ληστεία κατά των πολιτών και των επιχειρήσεων που διαπράττει η κυβέρνηση.

Η αλήθεια λοιπόν είναι ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης καταστρέφει την Ελλάδα. Η χώρα καταγράφει ιλιγγιώδη ελλείμματα. Η χώρα έχει τεράστιο έλλειμμα εμπορικού ισοζυγίου, με απλά λόγια, πουλάει πολύ λιγότερα από ότι αγοράζει. Η χώρα ζει με δανεικά, την ώρα που το κόστος δανεισμού αυξάνεται αλματωδώς.

Εκτός από τον Κυριάκο Μητσοτάκη που διαπράττει αυτό το εθνικό έγκλημα το οποίο θα επιβαρύνει όχι μόνο εμάς αλλά και τις επόμενες γενιές Ελλήνων, συνένοχοι είναι και όσοι αποκρύπτουν την πραγματικότητα και στρατευμένα παρουσιάζουν μία μαγική εικόνα για την οποία θα μας «φτύνουν» τα παιδιά και τα εγγόνια μας.

One thought on “Κυριάκος Μητσοτάκης: Φεύγει και αφήνει πίσω του συντρίμμια… Ο επόμενος που θα έρθει θα βρει άδεια ταμεία και τεράστια ελλείμματα στον προϋπολογισμό

 1. Ορφανοτροφείο Βουλιαγμένης: Το χριστουγεννιάτικο δώρο του Ιερώνυμου σε Ισραηλινούς επιχειρηματίες

  «Ιερές» μπίζνες από ανίερους Ιεράρχες!

  Την Πέμπτη 15 Δεκεμβρίου 2022 κατακυρώθηκε ο διαγωνισμός για εκμίσθωση 99 ετών μεγάλου τμήματος της χερσονήσου του Καβουρίου σε εβραϊκά συμφέροντα, με αντίκρισμα 2,730 εκατομμύρια ευρώ το χρόνο.

  Τι παραχωρείται

  Τα ακίνητα που παραχωρούνται στον επενδυτή προς αξιοποίηση είναι συνολικής έκτασης άνω των 17,3 χιλ. τ.μ. εντός της περίφημης έκτασης των περίπου 85 στρεμμάτων γνωστής και ως «Ορφανοτροφείο» της Εκκλησίας στη Βουλιαγμένη.

  https://www.seferou-maria.gr/%ce%bf%cf%81%cf%86%ce%b1%ce%bd%ce%bf%cf%84%cf%81%ce%bf%cf%86%ce%b5%ce%af%ce%bf-%ce%b2%ce%bf%cf%85%ce%bb%ce%b9%ce%b1%ce%b3%ce%bc%ce%ad%ce%bd%ce%b7%cf%82-%cf%84%ce%bf-%cf%87%cf%81%ce%b9%cf%83%cf%84/

Απάντηση