Θα παγώσουν οι Έλληνες από τον καινούργιο χρόνο: Αυξάνεται κι άλλο το πετρέλαιο θέρμανσης… Πως θα ζεσταθούν οι οικογένειες που ζουν στην ανέχεια

Όπως έχει ανακοινώσει ο υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας, η κρατική επιδότηση στο πετρέλαιο θέρμανσης πήρε τρίμηνη παράταση και θα διαρκέσει έως τις 31 Μαρτίου 2023.

Ωστόσο, η επιδότηση δεν θα αντιστοιχεί σε 25 λεπτά το λίτρο αλλά σε 15 λεπτά το λίτρο. Αυτό σημαίνει ότι οι νέες παραλαβές από την Πρωτοχρονιά θα έχουν «καπέλο» φόρου 10 λεπτά του ευρώ σε σύγκριση με σήμερα. Με αυτά τα δεδομένα η τιμή διάθεσης του πετρελαίου θέρμανσης θα αυξηθεί σε 1,22 ευρώ το λίτρο, από 1,12 ευρώ το λίτρο που είναι σήμερα. Ενδεχομένως, όμως, να προκύψει και πρόσθετο «καπέλο», καθώς στις 31 Δεκεμβρίου ολοκληρώνεται η παράλληλη επιδότηση των 7,5 λεπτών με ΦΠΑ από τα διυλιστήρια και τις εταιρίες εμπορίας.Στο μέτωπο του επιδόματος θέρμανσης, οι αιτήσεις που έχουν υποβληθεί έως τώρα ανέρχονται σε 1.170.070. Το υπουργείο Οικονομικών έδωσε παράταση στην προθεσμία υποβολής αιτήσεων έως τις 13 Ιανουαρίου, ενώ η επόμενη πληρωμή επιδομάτων θέρμανσης έχει προγραμματιστεί για τις 28 Φεβρουαρίου.

Ήδη πριν από τα Χριστούγεννα περίπου 865.000 δικαιούχοι μοιράστηκαν επιδόματα συνολικού ύψους 190.000.000 ευρώ, δίνοντας ανάσα στην εορταστική αγορά καυσίμων και όχι μόνο.

Απάντηση