Οι μεγάλες εταιρείες τεχνολογίας συνεργάζονται με τη Νέα Τάξη Πραγμάτων για την καταστολή των ατομικών δικαιωμάτων

Οι μεγάλες εταιρείες τεχνολογίας έχουν γίνει όργανα για την καταστολή των ανθρωπίνων και ατομικών δικαιωμάτων παγκοσμίως, λέει ο ειδικός σε θέματα κυβερνοασφάλειας Ρεξ Λι.

«Έχουν γίνει πλέον όπλα των κυβερνητικών [υπηρεσιών], χωρίς να διαφέρουν από έναν πληροφοριοδότη που καταγγέλλει ανθρώπους σε μια μυστική αστυνομία», δήλωσε ο Λι, σύμβουλος ασφαλείας της My Smart Privacy, στην εκπομπή «China in Focus» στο NTD News, το αδελφό μέσο ενημέρωσης της Epoch Times.

Ανέφερε την υποτιθέμενη παρεμπόδιση της Apple στην κοινή χρήση περιεχομένου από Κινέζους πολίτες πριν από τις μαζικές διαδηλώσεις κατά των σκληρών πολιτικών μηδενικού ελέγχου του Πεκίνου.

Η πολιτική της απενεργοποίησης της εφαρμογής AirDrop της Apple στα iPhones στην Κίνα αμβλύνει την ικανότητα των διαδηλωτών να συντονίζονται και να μοιράζονται χρονικά ευαίσθητες πληροφορίες μεταξύ τους σχετικά με τις τοποθεσίες και τις δραστηριότητές τους, καθώς και εκείνες των δυνάμεων ασφαλείας που συλλαμβάνουν τους διαδηλωτές.

«Η Apple εκθέτει τώρα αυτούς τους καταναλωτές που θέλουν να ασκήσουν τα ανθρώπινα δικαιώματά τους, όπως η διαμαρτυρία, και συνεργάζεται με την κινεζική κυβέρνηση ή και το Κομμουνιστικό Κόμμα της Κίνας», δήλωσε ο Λι.

«Έτσι, τώρα έχουμε την Apple να ενεργεί ως βραχίονας του Κινεζικού Κομμουνιστικού Κόμματος, και πάλι, δίνοντας πληροφορίες των πελατών της στις αστυνομικές δύναμεις», πρόσθεσε.

Ο Λι πιστεύει ότι οι Μεγάλες Εταιρίες Τεχνολογίας (Big Tech) ενεργούν ως βραχίονας της κυβέρνησης και στις Ηνωμένες Πολιτείες.

Επεσήμανε τα «Twitter Files» – τεκμηριωμένες ανταλλαγές μεταξύ του Twitter και κυβερνητικών υπηρεσιών, συμπεριλαμβανομένων του FBI και του Υπουργείου Εσωτερικής Ασφάλειας (DHS), που συζητούν τη λογοκρισία ορισμένων πληροφοριών και προσώπων. Η δημοσιοποίηση της αλληλογραφίας εγκρίθηκε από τον νέο ιδιοκτήτη του Twitter Έλον Μασκ.

«Ο πελάτης καταπιέζεται τώρα από την ίδια την εταιρεία με την οποία συνεργάζεται, για την οποία αποκομίζει κέρδη, συνωμοτώντας με κυβερνητικές υπηρεσίες, όπως το FBI, προκειμένου να καταστείλει στην πραγματικότητα τους τελικούς χρήστες, τα ανθρώπινα δικαιώματα ή και τα ατομικά δικαιώματα, όπως η ελευθερία του λόγου, η δυνατότητα δράσης, το δικαίωμα στον ελεύθερο Τύπο», δήλωσε.

Ο Λι ξεχώρισε τα αρχεία του Twitter, που δημοσιοποιήθηκαν στις 19 Δεκεμβρίου, στα οποία περιλαμβάνεται ένα μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου που δείχνει ότι το FBI πλήρωσε στο Twitter σχεδόν 3,5 εκατομμύρια δολάρια σε μετρητά φορολογουμένων.

«Πρόκειται για κατάχρηση των χρημάτων των φορολογουμένων, όταν το FBI, το οποίο θα έπρεπε να επικεντρώνεται στους τρομοκράτες, εστιάζει τώρα την προσοχή του στους πολίτες των ΗΠΑ ενώ βασίζεται στην πολιτική ιδεολογία των πολιτών και όχι εάν ο πολίτης έκανε κάτι κακό», είπε.

Σε απάντηση, το FBI υποστήριξε ότι η αλληλογραφία μεταξύ της υπηρεσίας και του Twitter «δεν δείχνει τίποτα περισσότερο από παραδείγματα των παραδοσιακών, μακροχρόνιων και συνεχιζόμενων δεσμεύσεων της ομοσπονδιακής κυβέρνησης και του ιδιωτικού τομέα, οι οποίες περιλαμβάνουν πολυάριθμες εταιρείες σε πολλούς τομείς και κλάδους».

«Όπως αποδεικνύεται από την αλληλογραφία, το FBI παρέχει κρίσιμες πληροφορίες στον ιδιωτικό τομέα σε μια προσπάθεια να τους επιτρέψει να προστατεύσουν τον εαυτό τους και τους πελάτες τους. Οι άνδρες και οι γυναίκες του FBI εργάζονται καθημερινά για την προστασία του αμερικανικού κοινού. Είναι ατυχές το γεγονός ότι οι θεωρητικοί συνωμοσίας και άλλοι τροφοδοτούν το αμερικανικό κοινό με παραπληροφόρηση με μοναδικό σκοπό να προσπαθήσουν να δυσφημίσουν την υπηρεσία», ανέφερε η υπηρεσία στην Epoch Times σε ένα ηλεκτρονικό μήνυμα.

Απάντηση