Περίπου το 50% των Αμερικανών λέει ότι δεν χρειάζονται νέα ενισχυτική δόση με βάση δημοσκόπηση του Kaiser Family Foundation (KFF)…
Επίσης μόλις το 22% των αμερικανών έχει λάβει το νέο δισθενικό εμβόλιο…
Ταυτόχρονα μελέτη του FDA του αμερικανικού οργανισμού τροφίμων και φαρμάκων αναφέρει ότι το εμβόλιο της Pfizer συνδέεται με προβλήματα στην καρδιά….

Οι αμερικανοί κουράστηκαν από τα εμβόλια και δεν θα εμβολιαστούν με νέα για τον Covid 19…

Περίπου ο μισός ενήλικος πληθυσμός των ΗΠΑ λέει ότι δεν χρειάζεται το πιο πρόσφατο αναμνηστικό για τον COVID-19, ενώ μόλις το 22% έχει ήδη εμβολιαστεί, σύμφωνα με πρόσφατη δημοσκόπηση.
Σύμφωνα με τη δημοσκόπηση του Kaiser Family Foundation (KFF) για το COVID-19 Monitor, μόνο το 22% των ενηλίκων έχει λάβει το νέο δισθενές ενισχυτικό από τότε που κυκλοφόρησε μόλις τον Σεπτέμβριο 2022.
Ένα άλλο 16% ισχυρίζεται ότι σχεδιάζει να εμβολιαστεί «το συντομότερο δυνατό».
Αυτά τα ευρήματα διαφέρουν ελαφρώς από εκείνα που δημοσίευσαν τα Κέντρα Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων (CDC) στις 8 Δεκεμβρίου, που έδειξε ότι μόνο το 16,3% των επιλέξιμων ενηλίκων έχει λάβει το ενημερωμένο αναμνηστικό.
Τα CDC ταξινομούν ως «πλήρως εμβολιασμένα» τα άτομα που ολοκλήρωσαν τη μονοσθενή σειρά COVID-19 του αρχικού στελέχους SARS-CoV-2 και η ταξινόμηση δεν απαιτεί ενισχυτή.
Τα νέα δισθενή εμβόλια, που δημιουργήθηκαν τόσο από την Pfizer όσο και από τη Moderna στοχεύουν συγκεκριμένα τις υποπαραλλαγές BA.4 και BA.5 Omicron, αλλά και από τις παραλλαγές BQ. 1 και BQ.1.1, που αποτελούν σχεδόν το 70% των νέων περιπτώσεων».

Μεταξύ των ατόμων που είναι πλήρως εμβολιασμένα, το Kaiser Family Foundation διαπίστωσε ότι το 44% ένιωθαν ότι δεν χρειάζονται το νέο αναμνηστικό.
Από αυτούς, το 37% δεν πιστεύει ότι το διαφημιζόμενο όφελος του ενισχυτή δεν αξίζει τον κόπο, ενώ το 36% είπε ότι ήταν «πολύ απασχολημένοι» για να εμβολιαστούν εκ νέου.
Το 23% ανέφερε παρενέργειες από προηγούμενα εμβόλια για τον COVID-19 για να αιτιολογήσουν την άρνηση τους.
Το 9% ανέφερε ότι σίγουρα δεν θα λάβουν καμία ενισχυτική δόση.
Ο πληθυσμός ηλικίας 65 ετών και άνω, ο πιο ευάλωτος από τον COVID-19, έδειξε ελαφρώς μεγαλύτερη ανησυχία με το 43% να εκφράζει άγχος για πιθανή ασθένεια από Covid 19.

Το χάσμα Ρεπουμπλικάνων – Δημοκρατών

Τα στοιχεία που προέρχονται από τη δημοσκόπηση του Kaiser Family Foundation έδειξαν σημαντική διαφορά στον τρόπο με τον οποίο οι Ρεπουμπλικάνοι αξιολογούν τα εμβόλια σε σχέση με τους Δημοκρατικούς.
Οι Δημοκρατικοί έδειχναν πρόθυμοι να πάρουν την νέα ενισχυτική δόση, ενώ οι Ρεπουμπλικάνοι εμφανίστηκαν δύσπιστοι.
Στην πραγματικότητα, το Kaiser Family Foundation διαπίστωσε ότι οι Δημοκρατικοί είχαν 3 φορές μεγαλύτερη πιθανότητα να έχουν εμβολιαστεί σε σχέση με τους Ρεπουμπλικάνους.

Τα δεδομένα δείχνουν ότι το 38% των συμμετεχόντων στη δημοσκόπηση που ταυτίστηκαν ως Δημοκρατικοί είχαν ήδη λάβει το ενισχυτικό, με ένα επιπλέον 28% να έχει την πρόθεση να το κάνει.
Αντιθέτως μόλις το 12% των Ρεπουμπλικάνων είχε αναφέρει ότι είχε εμβολιαστεί με την νέα ενισχυτική δόση.
Το 64% των Ρεπουμπλικάνων υποστήριξε ότι δεν άξιζε το όφελος.
Από τους συμμετέχοντες στην δημοσκόπηση που δεν εμβολιάστηκαν καθόλου ή που εμβολιάστηκαν μόνο μερικώς και, ως εκ τούτου, δεν ήταν κατάλληλοι να λάβουν την αναμνηστική δόση, το 9% ήταν Δημοκρατικοί και το 69% Ρεπουμπλικάνοι.

Προηγούμενο άρθροΑπειλούν την Ευρώπη με κυρώσεις για τα καύσιμα και την ενέργεια, ηγέτες του Κατάρ επειδή θίχτηκαν από τις κατηγορίες για τα “λαδώματα”
Επόμενο άρθροΠολάκης προς Ντογιάκο: “Είσαι εκτός συνταγματικής και δημοκρατικής νομιμότητας”

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ