Ο Κωστής Χατζηδάκης απαντά στο ίδιο μήκος κύματος με την απάντηση που έδωσε στο Documento για τα στοιχεία της παρακολούθησής του από την ΕΥΠ του Μητσοτάκη. Δεν αμφισβητεί δηλαδή την ίδια την παρακολούθηση (και πως θα μπορούσε άλλωστε με τα στοιχεία που του γνωστοποιήσαμε), αλλά θεωρεί πως δεν σχετίζεται με αυτή ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης. Αντί για την ευπρεπή παραίτηση, επιλέγει τον αυτοεξευτελισμό.

Μόνο ως αναξιοπρέπεια ή ως αποτέλεσμα των κάθε είδους εκβιασμών που συμβαίνουν στην κυβέρνηση με επίκεντρο τις παρακολουθήσεις θα μπορούσε κανείς να χαρακτηρίσει τη στάση του Κωστή Χατζηδάκη, μετά τις αποκαλύψεις του Documento για την παρακολούθησή του από την ΕΥΠ.

Όπως φαίνεται στη δήλωσή του -που δεν αμφισβητεί την αξιοπιστία των στοιχείων που δημοσιεύει το Documento- ο ίδιος δεν πιστεύει πως με την παρακολούθησή του δεν έχει σχέση ο Κυρ. Μητσοτάκης, παρότι είναι εκείνος ο προϊστάμενος της ΕΥΠ, από την πρώτη ημέρα της θητείας του.

Ο Κ. Χατζηδάκης μπορεί να πιστέψει ακόμα και πως στον Κυρ. Μητσοτάκη ανήκει μία θέση στον παράδεισο, προκειμένου να μην παραιτηθεί και να μην διαμαρτυρηθεί για την παρακολούθησή του από την κρατική υπηρεσία πληροφοριών.

Το να στέκεται υπουργός κυβέρνησης που γνωρίζει ότι παρακολουθείται με αυτόν τον τρόπο, αντί να παραιτηθεί διαμαρτυρόμενος, δείχνει πλέον ξεκάθαρα πόσο βαθιά είναι η σήψη στην κυβέρνηση Μητσοτάκη.

Ή απλώς, πόσο εκβιαζόμενα είναι μέλης της από το υλικό των παρακολουθήσεων.

1 ΣΧΟΛΙΟ

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ