“Πάγωσαν” οι γαλάζιοι βουλευτές στην φυγή από την αίθουσα του κοινοβουλίου του Κυριάκου Μητσοτάκη – Δεν πίστευαν στα μάτια τους ότι το έβαλε στα πόδια

«Παγωμένοι» οι βουλευτές της ΝΔ είδαν τον Κυριάκο Μητσοτάκη άρον-άρον να μαζεύει τα χαρτιά του και να φεύγει από την Ολομέλεια της Βουλής μην έχοντας απαντήσει στον Αλέξη Τσίπρα στο κρίσιμο ερώτημα που του έθεσε: Να διαβεβαιώσει την εθνική αντιπροσωπεία πως δεν υπήρξε παρακολούθηση των αρχηγών του Στρατεύματος και του Κωστή Χατζηδάκη από την ΕΥΠ.

Προτίμησε να αποχωρήσει από την αίθουσα, σε ένα πρωτοφανές αντικοινοβουλευτικό ρεσιτάλ, παρά να απαντήσει στον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Ερμήνευσε τον Κανονισμό της Βουλής όπως ήθελε εκείνος, υποκατέστησε τον Πρόεδρο της Βουλής στη διαδικασία και δεν απάντησε ποτέ στον Αλέξη Τσίπρα στο κρίσιμο ερώτημα γύρω από το σκάνδαλο των υποκλοπών.

«Πάμε αύριο πρωί μαζί να ρωτήσουμε αν υπήρξαν διατάξεις για τους αρχηγούς των Ενόπλων Δυνάμεων ή για υπουργούς σας» ήταν η πρόκληση του Αλέξη Τσίπρα προς τον Κυριάκο Μητσοτάκη. Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης έθεσε επίμονα το ίδιο ερώτημα, όπως και στην πρωτολογία του, προς τον πρωθυπουργό.

Να διαβεβαιώσει, δηλαδή, ο Κυριάκος Μητσοτάκης την εθνική αντιπροσωπεία και τον ελληνικό λαό πως δεν υπήρξε παρακολούθηση των αρχηγών του Στρατεύματος και του Κωστή Χατζηδάκη από την ΕΥΠ.

«Η επίσημη απάντησή σας είναι «δεν ξέρω»; Δεν θα παίζουμε κρυφτό» τόνισε οι Αλέξης Τσίπρας, περιμένοντας μια κατηγορηματική απάντηση από τον Κυριάκο Μητσοτάκη. Προς τούτο μάλιστα παραχώρησε τη θέση του στο βήμα της Βουλής για να απαντήσει ο πρωθυπουργός και να συνεχίσει την ομιλία του αμέσως μετά.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης, παίρνοντας τον λόγο, είπε πως «εγώ δεν υπήρξα ποτέ αποδέκτης οποιασδήποτε πληροφορίες πλην θεμάτων που αφορούσαν την εθνική ασφάλεια» και έφυγε αμέσως από την Ολομέλεια της Βουλής. Προτού επιλέξει μάλιστα τη διαφυγή υποκατέστησε μάλιστα και τον πρόεδρο της Βουλής «ερμηνεύοντας» τον Κανονισμό της Βουλής. «Είθισται στα κοινοβουλευτικά μας δρώμενα να μιλάμε τρεις φορές εμείς και δυο εσείς. Ότι είχατε να πείτε το είπατε» ανέφερε για την δική του ερμηνεία ως προς την οργάνωση της σημερινής συζήτησης στη Βουλή.Αμέσως μετά την φυγή Μητσοτάκη από την Ολομέλεια ο Αλέξης Τσίπρας πήρε, εκ νέου, τον λόγο και δήλωσε: «Εκφράζω την βαθύτατη ανησυχία μου μετά την συζήτηση. Του έθεσα ένα κρίσιμο ερώτημα, να απαντήσει αν παρακολουθούνταν οι αρχηγοί των Ενόπλων Δυνάμεων από την ΕΥΠ, και φρόντισε να μην απαντήσει αλλά και να εξέλθει της αίθουσας, Είχε ευκαιρία να δώσει ξεκάθαρη απάντηση. Δεν το έκανε.

Ίσως φοβήθηκε γιατί του έθεσα ζήτημα παραίτησης αν ψεύδεται» σημείωσε ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης. «Η εικόνα της αποχώρησης του πρωθυπουργού χωρίς να δώσει απάντηση θα τον ακολουθεί για πάντα. Όπως και όσα έκανε εναντίον της Δημοκρατίας» πρόσθεσε χαρακτηριστικά ο Αλέξης Τσίπρας.

Απάντηση