Ντροπή σου ρε ξεφτίλα Πλεύρη!!! Ούτε φάρμακα δεν υπάρχουν για τις ιώσεις των παιδιών – Τα εμβόλι@ όμως για την κονόμα τα έφερνες με τις κούτες τομάρι

Ο παιδίατρος Σπύρος Μαζάνης μίλησε για τις ιώσεις στα μικρά παιδιά τα κρούσματα των οποίων αυξάνονται καθημερινά.

«Η κατάσταση εξελίσσεται δραματικά, τα νοσοκομεία και τα ιατρεία ασφυκτιούν. Η γρίπη δεν είναι μία απλή ασθένεια, ειδικά όταν τα παιδιά είναι μικρά, κάτω του ενός έτους. Υπάρχει επικράτηση της γρίπης Α’ στο 90% και της γρίπης Β’ στο 10%. Ένα στα 10 παιδάκια θέλει νοσηλεία. Έχουμε 2 εκατομμύρια παιδιά στην Ελλάδα, έχουν εμβολι@στεί 450.000 παιδιά για τη γρίπη» είπε o παιδίατρος Σπύρος Μαζάνης στο Mega.

Την ίδια στιγμή στην Ελλάδα έχουν εμφανιστεί περιστατικά στρεπτόκοκκου. «Είναι για εμάς κάτι συνηθισμένο. Στην Ελλάδα το αντιμετωπίζουμε καλά. Έχει πυρετό, πόνο στο λαιμό και πρήξιμο των αδένων»

«Έχουμε ελλείψεις σε φάρμακα, έχει επιδεινωθεί η κατάσταση από χθες. Δεν υπάρχουν αντιοβιοτικά και φάρμακα για τον βήχα. Δεκέμβριος, Ιανουάριος, Φεβρουάριος θα είναι δύσκολα τα πράγματα» είπε και πρότεινε τη χρήση μάσκας που μπορεί να συμβάλει στον περιορισμό της νοσηρότητας.

Απάντηση