Βάζουν τέλος οι Ρεπουμπλικάνοι στην υποχρεωτικότητα του εμβολι@σμού στον Αμερικανικό στρατό – Μεγάλη ήττα του π#ρνόγερου Μπάιντεν

Οι Δημοκρατικοί του Κογκρέσου ετοιμάζονται να συμπεριλάβουν μία διάταξη στο ετήσιο νομοσχέδιο για τη χρηματοδότηση του υπουργείου αμύνης που θα καταργεί την υποχρεωτικότητα του εμβολιασμού κατά του κορωνοϊού για όλα τα στρατεύματα των ΗΠΑ, σύμφωνα με ρεπορτάζ του Fox News.

Ωστόσο, ενώ το νομοσχέδιο θα περιλαμβάνει τη συγκεκριμένη διάταξη, δεν θα επαναφέρει στις υπηρεσίες τους όσους απολύθηκαν ή έχασαν τα οφέλη τους επειδή αρνήθηκαν τα εμβόλια τα τελευταία χρόνια. Παρ’ όλα αυτά, θα εξετάζει το ενδεχόμενο αποζημιώσεων όσων αντιμετωπίζουν συνέπειες για το μη εμβολιασμό τους. Το νομοσχέδιο, σύμφωνα με το Fox, αναμένεται να δημοσιοποιηθεί σήμερα και θα μπορούσε να ψηφιστεί στην αμερικανική Βουλή αργότερα αυτή την εβδομάδα.

Πρόκειται, συνολικά, για μια μεγάλη νίκη των Ρεπουμπλικάνων, οι οποίοι από την πρώτη μέρα αντιτίθενται στους υποχρεωτικούς εμβολιασμούς και μια ήττα για τον Πρόεδρο Joe Biden, ο οποίος επέβαλε τις απαιτήσεις για την υποχρεωτρικότητα λίγο μετά την ανάπτυξη των εμβολίων.

Χιλιάδες Αμερικανοί στρατιώτες αποχώρησαν ακούσια από το Στρατό επειδή αρνήθηκαν να εμβολιαστούν και δεκάδες χιλιάδες άλλοι έχασαν μισθούς ή παροχές για τον ίδιο λόγο.

Ο επικεφαλής του ρεπουμπλικανικού κόμματος της βουλής, Kevin McCarthy, δήλωσε νωρίτερα αυτό το μήνα ότι κέρδισε τη δικομματική συμφωνία για την άρση της υποχρεωτικότητας κατά τη διάρκεια συνάντησης στον Λευκό Οίκο με τον Biden, τον ηγέτη της πλειοψηφίας της Γερουσίας Chuck Schumer, την πρόεδρο της Βουλής Nancy Pelosi και τον Ρεπουμπλικανό ηγέτη της Γερουσίας Mitch McConnell. Ο Λευκός Οίκος επιβεβαίωσε τότε ότι ο Biden είχε συμφωνήσει να εξετάσει σοβαρά την ιδέα.

Τον Αύγουστο του 2021, περίπου στα μισά του πρώτου έτους της εξουσίας του Biden, επιβλήθηκε η υποχρεωτικότητα των εμβολιασμών σε όλα τα μέλη των αμερικανικών δυνάμεων. Ο Λευκός Οίκος υπό τον Biden επέβαλε επίσης μια ομοσπονδιακή απαίτηση εμβολίου, πράγμα που σημαίνει ότι όποιος εργαζόταν για την ομοσπονδιακή κυβέρνηση έπρεπε να παρουσιάσει αποδεικτικά στοιχεία εμβολιασμού κατά της COVID-19 για να παραμείνει στη θέση του.

One thought on “Βάζουν τέλος οι Ρεπουμπλικάνοι στην υποχρεωτικότητα του εμβολι@σμού στον Αμερικανικό στρατό – Μεγάλη ήττα του π#ρνόγερου Μπάιντεν

Απάντηση