Καταστρώνουν τα σχέδια για την επισιτιστική κρίση – Στις Ευρωπαϊκές χώρες αρχισαν οι πρώτες ελλείψεις σε καταναλωτικά αγαθά

Σε ασκήσεις επί χάρτου και κατάρτιση σχεδίων έκτακτης ανάγκης επιδίδονται οι όλο και πιο προβληματισμένες χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης  προκειμένου να αντιμετωπίσουν την επαπειλούμενη επισιτιστική κρίση. Το ντόμινο των εξελίξεων, άλλωστε, έχει γίνει ήδη εμφανές στα ράφια των  σουπερμάρκετ της Ευρώπης, ενώ οι φωνές που υποδηλώνουν ανησυχία για την επόμενη μέρα αυξάνουν.

Θυμηθείτε την άνευ προηγουμένου έκκληση προς τους Γερμανούς πολίτες να «αποθηκεύσουν» φαγητό και υγρά, χωρίς πανικό, σε μία προσπάθεια να είναι προετοιμασμένοι απέναντι σε κάθε ενδεχόμενο. Σύμφωνα με πληροφορίες, ακόμα και η χώρα μας έχει σχέδιο «έκτακτης ανάγκης» όπου στο Πεντάγωνο συσκέπτονται τι θα γίνει σε περίπτωση επισιτιστικής κρίσης.

Κρίση στον εφοδιασμό τροφίμων προβλέπεται για το Ηνωμένο Βασίλειο

Τα αυγά αποτέλεσαν το πρώτο προϊόν στο οποίο παρουσιάστηκε σημαντικό πρόβλημα εφοδιασμού στο Ηνωμένο Βασίλειο. Η Εθνική Ένωση Αγροτών της χώρας έκανε λόγο για υπαρκτό κίνδυνο γενίκευσης των ελλείψεων τροφίμων στα ράφια των καταστημάτων λιανικής. Το Ηνωμένο Βασίλειο «υπνοβατεί» προς μια κρίση εφοδιασμού τροφίμων και η κυβέρνηση πρέπει να παρέμβει για να βοηθήσει τους αγρότες, προειδοποίησαν οι ίδιοι.

Οι αποδόσεις της ντομάτας και άλλων καλλιεργειών πιθανότατα θα σημειώσουν αρνητικό ρεκόρ φέτος, ενώ εκτιμάται πως υπάρχει η πιθανότητα να υπάρξουν προβλήματα εφοδιασμού, όπως φαίνεται να συμβαίνει ήδη με τα αυγά. Το αυξανόμενο κόστος των καυσίμων, των λιπασμάτων και των  ζωοτροφών βάζει τους αγρότες υπό σοβαρή πίεση.

Απάντηση