Ιδιαίτερα μαζική ήταν η συμμετοχή φορέων και πολιτών στην συγκέντρωση διαμαρτυρίας ενάντια στο νομοσχέδιο για τη δευτεροβάθμια φροντίδα υγείας που πραγματοποιήθηκε το μεσημέρι στην είσοδο του Νοσοκομείου Καρδίτσας στο πλαίσιο της κινητοποίησης που πραγματοποιούν οι γιατροί του δημόσιου συστήματος υγείας συμμετέχοντας στην 24ωρη πανελλαδική απεργία, με το υπόλοιπο προσωπικό των δημόσιων μονάδων υγείας να πραγματοποιεί στάση εργασίας από τις 11 το πρωί ως τις 3 το μεσημέρι.

Ο Πρόεδρος  της Ένωση Ιατρών Νοσοκομείου και Κέντρων Υγείας του νομού Καρδίτσας κ. Εκτ. Γάζος μιλώντας στους συγκεντρωμένους ανέλυσε τους λόγους που οδηγούν τους γιατρούς του δημόσιου συστήματος υγείας να αντιδρούν τόσο έντονα στο νομοσχέδιο για την δευτεροβάθμιας φροντίδα υγείας τονίζοντας μεταξύ άλλων ότι η ακολουθούμενη κυβερνητική πολιτική ιδιωτικοποιεί πλήρως τα δημόσια νοσοκομεία, μετατρέπει την υγεία του λαού σε ακόμα πιο ακριβό εμπόρευμα και προνόμιο για λίγους και καταδικάζει τη συντριπτική πλειοψηφία του λαού σε ακόμα πιο υποβαθμισμένες υπηρεσίες υγείας.

«Αυτό υπηρετεί το νομοσχέδιο και όχι τη δήθεν βελτίωση των παρεχόμενων υπηρεσιών υγείας, την κάλυψη των κενών και την αύξηση του εισοδήματος των γιατρών. Η περαιτέρω εμπορευματοποίηση είναι ο μόνος στόχος της κατάργησης της πλήρους και αποκλειστικής απασχόλησης για τους γιατρούς του ΕΣΥ, οι οποίοι σύμφωνα με το νομοσχέδιο θα μπορούν να ασκούν και ιδιωτικό έργο. Εκβιάζονται οι γιατροί του δημόσιου συστήματος υγείας, αν και εφόσον «θέλουν» να ενισχύσουν το εισόδημά τους, να βγουν στην πιάτσα της αγοράς και να χρησιμοποιούν σαν δεξαμενή πελατείας τα δημόσια νοσοκομεία. Εκβιάζονται  όμως και οι ασθενείς να βάλουν ακόμα πιο βαθιά το χέρι στην τσέπη για να πληρώσουν από το κατακρεουργημένο εισόδημά τους για την υγεία τους διαφορετικά θα καταδικάζονται σε πολύμηνες, πολύχρονες αναμονές για μία εξέταση, ένα χειρουργείο, με κίνδυνο την υγεία και τη ζωή τους» τόνισε μεταξύ άλλων ο κ. Γάζος, ο οποίος κάλεσε τους Καρδιτσιώτες βουλευτές να κταψηφίσουν το νομοσχέδιο, ενώ ζήτησε και την άμεση επαναφορά των υγειονομικών σε αναστολή στις θέσεις τους.

Τη συμπαράσταση στον αγώνα των υγειονομικών και την απαίτηση να αποσυρθεί το νομοσχέδιο εξέφρασαν με σύντομους χαιρετισμούς οι Πρόεδροι του Ν.Τ. της ΑΔΕΔΥ κ. Απ. Ταξιάρχης, της ΕΟΑΣΚ κ. Κων. Τζέλλας, του Εργατικού Κέντρου Καρδίτσας κ. Γ. Καπράνας και του Σωματείο Συνταξιούχων ΙΚΑ Ν. Καρδίτσας κ. Ελ. Καρυά.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ