Όταν τα φωνάζαμε εμείς ήμασταν ψεκασμένοι – Δόμνα Μιχαηλίδου: “Τα lockdown και τα μέτρα περιορισμού εξαθλίωσαν τη μεσαία κοινωνική τάξη” – Όλα βάσει σχεδίου για να διαλύσουν τους οικονομικά αδύναμους

Στην παραδοχή ότι η πανδημία έπληξε περισσότερο τις ευάλωτες κοινωνικές ομάδες προέβη η υφυπουργός Εργασίας Δόμνα Μιχαηλίδου, ή να το πούμε καλύτερα παραδοχή ότι τα lockdown φτωχοποίησαν την κοινωνία και ειδικότερα όσους τα κατάφερναν δύσκολα.

Κλείσιμο επιχειρήσεων που δεν κατάφεραν να ανοίξουν, “προκαταβολές” που είναι θηλιά στο λαιμό, δημιουργία πληθωριστικών πιέσεων και ακρίβειας, πολίτες στιγματισμένους και εργαζόμενους σε αναστολή ήταν μερικά από τα κατορθώματα της κυβέρνησης που τώρα (προεκλογικά) θέλουν να τα πούνε οι υπουργοί ώστε να μειώσουν τον κίνδυνο της κοινωνικής οργής στην κάλπη.

«Πλέον δική μας ευθύνη είναι να εντείνουμε τις προσπάθειές μας για κοινωνική ενδυνάμωση των πιο ευάλωτων, να τους δώσουμε τα εργαλεία όχι μόνο να είναι προστατευμένοι αλλά και να είναι ενεργοί πολίτες στο προσκήνιο της ζωής» ανέφερε το μέλος της κυβέρνησης.

Μάλιστα έδωσε έμφαση στο γεγονός ότι έχουν εγκριθεί 2,5 δισ. ευρώ από το Ταμείο Ανάκαμψης προς το υπουργείο με σκοπό την υλοποίηση μιας σειράς δράσεων προς τη βιωσιμότητα, τονίζοντας τις δράσεις που γίνονται και αφορούν μεταξύ άλλων προγράμματα κοινωνικής ένταξης αναπήρων, στήριξης ευάλωτων κοινωνικών ομάδων αλλά και των δικαιούχων του ελάχιστου εγγυημένου εισοδήματος.

Απάντηση