Συνεδριάζουν την ερχόμενη Τετάρτη οι “ειδικοί της καταστροφής” για τα πρωτόκολλα επιστροφής των ανεμβολί@στων υγειονομικών στα νοσοκομεία

Συνεδριάζει την ερχόμενη Τετάρτη η επιτροπή των ειδικών του υπουργείου Υγείας για τον κ#ρονοϊό προκειμένου να αποφασίσουν ποιο θα είναι το πρωτόκολλο που θα τηρηθεί για να επιστρέψουν στο ΕΣΥ οι ανεμβολί@στοι υγειονομικοί.

Οι ειδικοί θα κληθούν να δώσουν με λεπτομέρεια τον τρόπο που θα γυρίσουν στην εργασία τους οι ανεμβολί@στοι υγειονομικοί ώστε να υπάρχει προστασία των ασθενών και της δημόσιας υγείας σύμφωνα με τον υπουργό Υγείας Θάνο Πλεύρη.

Ήδη πάντως ο υπουργός Υγείας έχει δώσει το στίγμα των μέτρων που θα τηρηθούν καθώς αναμένεται να είναι εξαιρετικά αυστηρά.

Όπως έχει δηλώσει ο Θάνος Πλεύρης: «Είμαι υποχρεωμένος να σεβαστώ την απόφαση του ΣτΕ, θα υπάρξει όμως ένα τέτοιο πρωτόκολλο, προκειμένου η επιστροφή αυτών των ανθρώπων να μην οδηγήσει σε επικινδυνότητα τη δημόσια υγεία και αυτό το πρωτόκολλο θα υπάρξει και θα είναι αυστηρό.

Την επόμενη εβδομάδα θα συνεδριάσει η επιτροπή εμπειρογνωμόνων, θα θέσουμε το θέμα ότι πρέπει να συμμορφωθούμε με την απόφαση του ΣτΕ και να επιστρέψουν οι υγειονομικοί και στην Επιτροπή η οποία θα συνεδριάσει».

Βέβαια, η κυβέρνηση φαίνεται ότι έχει λάβει ήδη τις αποφάσεις της και θα ζητήσει από τους ειδικούς ένα πολύ αυστηρό πρωτόκολλο.

Η κυβέρνηση προτίθεται να λάβει μέτρα δύο ταχυτήτων για την επιστροφή των ανεμβολί@στων υγειονομικών. Άλλα για τους γιατρούς και τους νοσηλευτές που έρχονται σε επαφή με τους ασθενείς και άλλα για τους διοικητικούς υπαλλήλους.

Βέβαιον θεωρείται πως δεν θα επιστρέψουν με ένα rapid test την εβδομάδα αλλά τουλάχιστον με δύο. Το σκεπτικό είναι πως ένα rapid test πραγματοποιούν σήμερα και οι επισκέπτες των νοσοκομείων εάν θέλουν να δουν κάποιον ασθενή.

Δεν αποκλείεται πάντως να υπάρξουν και μέτρα εντός των κλινικών. Τουλάχιστον αυτό επιδιώκει η κυβέρνηση. Άγνωστο τι θα αποφανθούν οι ειδικοί της επιτροπής.

One thought on “Συνεδριάζουν την ερχόμενη Τετάρτη οι “ειδικοί της καταστροφής” για τα πρωτόκολλα επιστροφής των ανεμβολί@στων υγειονομικών στα νοσοκομεία

  1. Ας παρουσιασει ο υπουργός μας μια μελέτη που να αποδεικνύει ότι οι εμβολιασμενοι υγειονομικοι μεταδίδουν λιγότερο επιτέλους!

Απάντηση